Meer over stenen

Meer informatie over de eigenschappen van vele soorten stenen.

 

getrommelde edelstenen

Er zijn veel soorten steen, van groot tot klein, van zwaar tot licht. Ze zijn er in allerlei kleuren, sommige zijn transparant en andere ondoorzichtig. Waardoor is die bonte verzameling ontstaan?

bergkristal trommelsteen

Bergkristal is zuivere kwarts. Veel andere soorten kwarts bevatten verontreinigingen of insluitsels. Ze zien er daardoor anders uit. Een overzicht van de meest gebruikte leden van de familie bergkristal.

chalcedoon trommelsteentjes

In de edelsteentherapie werken we veel met trommelstenen, knuffelstenen en handstenen. De benamingen worden wel eens door elkaar gebruikt. Toch zijn er belangrijke verschillen.

rookkwarts

Het gebruik van edelstenen of mineralen brengt soms risico's met zich mee. Dat komt door de natuurlijke eigenschappen van de steen, of door de manier van bewerken. Volg de adviezen.

6 edelstenen

Er bestaat nogal wat verwarring over wat nu precies edelstenen, mineralen, kristallen of gesteenten zijn. De benamingen worden soms door elkaar gebruikt. Tijd voor een duidelijke uitleg.

tweelingkristal

De meeste kwartskristallen hebben zes zijden en eindigen in een punt. Maar de verschillen tussen die punten zijn groot. Elk kristal heeft zijn eigen persoonlijkheid en kwaliteiten.

ogenjaspis

De steennamen agaat, chalcedoon en jaspis worden nogal eens door elkaar gebruikt. Zo heb je turitella-agaat en turitella-jaspis. En bloedagaat en bloedjaspis. Wat is nou de juiste naam?

 luchtbelletjes op steen

Soms als je een kristal in water dompelt, zie je veel luchtbelletjes op de steen zitten. Maar soms zie je er slechts weinig of zelfs helemaal geen. Hoe komt dat? Er zijn drie factoren.

stenenboeken

Er zijn de afgelopen jaren tal van boeken verschenen over de werking en eigenschappen van helende edelstenen. Welke boeken zijn aan te bevelen voor wie meer wil weten? Hier enkele toptitels.

stenenverkoop

Een overzicht van interessante, leuke, spannende, informatieve, mooie websites over edelstenen, mineralen en gesteentes. Over hun ontstaan, hun eigenschappen, hun werking voor je gezondheid.