Hoe kun je de sfeer in huis verbeteren met kristallen?

In je woonkamer
De sfeer in de woonkamer kun je verbeteren door er ruwe of geslepen edelstenen in te zetten. Voorbeelden zijn een brok ruwe amethist, een bergkristalcluster of een bol oranje calciet. De ruwe amethist geeft een bezonnen sfeer, helpt nadenken, en helpt negatieve emoties afvoeren. Een brok bergkristal zuivert de atmosfeer en maakt rustig. De calciet maakt tevreden en vrolijk.

drie-eenheidDe zogenaamde drie-eenheid vormt een geweldige keuze voor de woonkamer. De drie-eenheid is een combinatie van bergkristal, rozekwarts en amethist, bijvoorbeeld in de vorm van bollen. De amethist stimuleert spirituele groei, openstaan voor nieuwe dingen, rust en kalmte. De rozekwarts staat voor universele liefde, inspiratie en creativiteit. De bergkristal geeft nieuwe energie, reinigt en versterkt. Het bijzondere is dat amethist, rozekwarts en bergkristal elkaars werking versterken.


In je slaapkamer
Voor de slaapkamer is rozekwarts een prima steen, samen met celestien. Zij ondersteunen een goede nachtrust en mooie dromen. Ook een stuk ruwe apofylliet is een prima steen voor de slaapkamer. Deze steen beschermt je tijdens je slaap en dromen.


In je studeerkamer
Voor de studeerkamer is een fluoriet erg goed. Deze helpt bij het goed opnemen van de leerstof. Wie zijn analytisch en logisch denken daarbij wil versterken, zou er een hematiet bij kunnen leggen. Vooral de ruwe fluoriet (liefst in vorm van een octaeder) en de ruwe hematiet zijn hiervoor geschikt.