Gezonder dankzij helende edelstenen

NIEUWS: WEBWINKEL TERUG NAAR HUIS
Vele jaren was de webwinkel van Prana-Bodhi te gast bij Semoea. Vanaf 17 mei 2024 staat de stenenverkoop weer op de website waar het ooit begon: prana-bodhi.nl. De winkel blijft bereikbaar via een knop op semoea.nl.

Hoe kun je de sfeer in huis verbeteren met kristallen?


Je kunt de sheer in je huis verbeteren met edelstenen. Dat kan op verschillende manieren.

In je woonkamer

amethist ruwDe sfeer in de woonkamer kun je verbeteren door er ruwe of geslepen edelstenen in te zetten.
Voorbeelden zijn een brok ruwe amethist, een bergkristalcluster of een bol oranje calciet.

De ruwe amethist geeft een bezonnen sfeer, helpt nadenken, en helpt negatieve emoties afvoeren. Een brok bergkristal zuivert de atmosfeer en maakt rustig. De calciet maakt tevreden en vrolijk.

De zogenaamde drie-eenheid vormt een geweldige keuze voor de woonkamer. De drie-eenheid is een combinatie van bergkristal, rozekwarts en amethist, bijvoorbeeld in de vorm van bollen.

rozekwarts waxinelichthouderDe amethist stimuleert spirituele groei, openstaan voor nieuwe dingen, rust en kalmte. De rozekwarts staat voor universele liefde, inspiratie en creativiteit. De bergkristal geeft nieuwe energie, reinigt en versterkt.
Het bijzondere is dat amethist, rozekwarts en bergkristal elkaars werking versterken.

Een tip: plaats in de kamer een houder voor waxinelichtjes, gemaakt van een ruwe steen. Waxinelichtjes geven natuurlijk licht en zorgen voor een aangename rustgevende sfeer. Ze verspreiden door de warmte van het waxinelichtje zuiverende energie door de ruimte. De steen zorgt voor extra positieve effecten.

In je slaapkamer

Voor de slaapkamer is rozekwarts een prima steen, samen met celestien. Zij ondersteunen een goede nachtrust en mooie dromen.

apofylliet ruwOok een stuk ruwe apofylliet is een prima steen voor de slaapkamer. Deze steen beschermt je tijdens je slaap en dromen.

In je studeerkamer

Voor de studeerkamer is een fluoriet erg goed. Deze helpt bij het goed opnemen van de leerstof.
Wie zijn analytisch en logisch denken daarbij wil versterken, zou er een hematiet bij kunnen leggen.

Vooral de ruwe fluoriet (liefst in vorm van een octaeder) en de ruwe hematiet zijn hiervoor geschikt.

hematiet ruw