Heeft elke steen een helende werking?

Als een steen een natuurlijke oorsprong heeft, dan heeft hij in principe een helende werking.

Je oprijlaan met grint, bijvoorbeeld, heeft zeer zeker effect. Onze omgeving en ons huis kan tal van objecten bevatten van natuurlijke materialen, zoals graniet, marmer, gips, travertijn, vuursteen. Deze kunnen verwerkt zijn in standbeelden, kommen, schalen, tegels, aanrechtblad of nog iets anders. Dit heeft allemaal een werking.

Maar: het is lastig te bepalen wat dat effect nu is. Meestal ben je maar kort op je grintpad, of in de buurt van dat marmeren standbeeld. Het effect van je grintpad is ook moeilijk te bepalen omdat grint meestal uit meerdere soorten steen bestaat.

Stenen voorwerpen zoals standbeelden of siervoorwerpen hebben bovendien effect op de ruimte waar ze staan. In je huis hebben ze een rustgevende of zuiverende werking, maar buiten 'verwaait' het effect in mindere of meerdere mate.

Materialen als baksteen en beton hebben zo weinig effect in zich, dat je niet meer van een helende werking kunt spreken.

Een steen heeft het meeste effect als je 'm langere tijd op je huid of in je broekzak draagt. Daarvoor zijn trommmelstenen, knuffelstenen en hangers zeer geschikt.