Wat werkt beter: een hangertje of
een knuffelsteen?

Edelstenen hebben altijd een effect, zowel een trommelsteentje als een hangertje. Welke manier het beste werkt, hangt af van de reden om de steen te gebruiken.

Er zijn twee belangrijke manieren waarop edelstenen werken: via het gezicht en via de huid. De eerste manier werkt vooral op geestelijk gebied, de tweede vooral op lichamelijk gebied.

Een knuffelsteen in een broek- of jaszak nodigt uit om mee te spelen, en kan zo zijn werk doen via de huid. Daarnaast is er een werking via de handchakra's – de zeven hoofdchakra's hebben namelijk referentiepunten in de handen. Deze zijn echter verdeeld over de linker en de rechter hand. Houd je de steen met maar één hand vast, dan worden slechts enkele chakra's meegenomen. Alle chakra's hebben verbinding met een bepaald orgaanstelsel.

Een steentje als hangertje heeft zijn grootste werking dankzij het huidcontact. Bovendien hangt een steentje meestal op het keel- of het hartchakra, of daartussenin op de thymus, een ander belangrijk energetisch punt. Het chakra absorbeert de energie van de steen en voert deze via energetische kanalen naar de juiste plekken om zijn werk te doen.

Een voorbeeld

Een blauw steentje is door zijn kleur kalmerend. De kleur blauw hoort bij het keelchakra. Draag je een blauw steentje als hangertje op het keelchakra, dan heeft het een kalmerend effect op eventuele keelklachten.
Hang je de blauwe steen op het hartchakra, dan zal de energie via het hart naar het keelchakra stromen. Het effect op de keel zal dus iets langer op zich laten wachten.
Draag je de blauwe steen op de kleding en niet op de huid, dan gaat de steenenergie via de aura naar alle chakra's, om uiteindelijk op de plek van bestemming aan te komen. Dit effect zal nog iets langer op zich laten wachten.

Belangrijk: waarom draag je de steen?

Een uiterst belangrijk punt is de intentie waarmee een steen wordt gedragen. Draag je een steen omdat je hem mooi vindt, dan zal hij niet voluit werken. De steen heeft veel meer effect indien je je openstelt voor zijn energetische werking, bijvoorbeeld omdat je gelezen hebt dat hij bepaalde klachten kan verlichten.