Wat zijn goede boeken over helende edelstenen?

Welke boeken zijn aan te bevelen voor wie meer wil weten over helende edelstenen?
Hieronder enkele titels.


Michael Gienger, Geneeskrachtige stenen, 96 blz. Uitgever Altamira Becht. ISBN 90 6963 721 9
cover-geneeskrachtigestenen
Een beknopt boekje voor wie snel informatie zoekt over helende stenen en hun beschikbaarheid.

Dit gidsje is een overzichtelijk naslagwerkje dat 430 geneeskrachtige stenen beschrijft. Door zijn geringe formaat past het in bijna elke jaszak en kun je het gemakkelijk meenemen naar beurzen of winkels.
Bij elke steen staat een fotootje, één regel beschrijving, en een beknopt maar helder geformuleerde weergave van de effecten van de steen op lichamelijk, verstandelijk (of mentaal), onderbewust (of ziels-) en geestelijk (of spiritueel) gebied.
Ten slotte valt lezen of een steen goed verkrijgbaar is. Het register bevat synoniemen waaronder sommige stenen gezocht moeten worden.

Michael Gienger, Handboek geneeskrachtige stenen. 416 blz. Uitgever Altamira-Becht. ISBN 90 6963 663 8
gienger-handboek
Dit boek is een must voor iedereen die zich met edelsteentherapie bezighoudt.

In dit handboek, met kleurenfoto's en heldere illustraties, wordt de helende kracht van ongeveer honderd stenen beschreven, van actinoliet tot zonnesteen.
Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel, De wereld van rotsen en stenen, gaat over alle mineralen die ons omringen. Hoe zijn deze gevormd en hoe beïnvloeden ze ons?
Het tweede deel gaat over steenheelkunde Welke invloed hebben kristalvorm, chemie, transparantie, enz op de werking van een kristal?
In het derde deel worden de meest gebruikte heelstenen afzonderlijk behandeld. Na een beschrijving van uiterlijke aspecten, zoals kleur, transparantie en mineraalvorm, volgt een behandeling van de helende eigenschappen en de toepassingen.
Foto's tonen op fraaie wijze de speciale kenmerken van de kristallen.
Tenslotte bevat dit boek een lijst synoniemen en een therapeutisch register met de meest voorkomende klachten met daarbij horende steen.

Michael Gienger en Joachim Goebel, De genezende kracht van water en edelstenen. 204 blz. Uitgever Altamira Becht. ISBN 978 90 6963 768 6
cover genezende kracht van water en edelstenen
Een nuttig en praktisch boek voor wie zich wil verdiepen in het maken van edelsteenwater en wat daar allemaal bij komt kijken.

Door de juiste edelstenen aan water toe te voegen, is het mogelijk een lekker drinkwatertje of een effectief medicijn te maken. Zo is diamantwater een probaat middel bij hartklachten en smaragdwater bij ontstekingen.
Het boek gaat in op de voorwaarden die aan de kwaliteit en kwantiteit van de gebruikte stenen en het water gesteld worden. Zo kun je beter geen bewerkte, geverfde of bestraalde stenen gebruiken. Het boek bevat een lijst van schadelijke of giftige edelstenen en mineralen waarvan je beter geen watertje kunt brouwen.
Daarnaast bevat het boek combinaties van edelstenen die al vele malen hun effect hebben bewezen. Ook is er een lijst stenen die het meest in aanmerking komen voor het maken van edelsteenwater.
De auteurs vertellen over de voordelen en nadelen van het gebruik van edelsteenwater. Het water doordrenkt je hele lichaam, terwijl een hanger of opgeplakte steen lokaal werkt. Edelsteenwater kan net als een homeopathisch middel de klachten verergeren. In dat geval moet je tijdelijk stoppen en daarna de dosering langzaam weer opbouwen. Het bereiden van edelsteenwater kan op allerlei manieren, van een steen direct in het water leggen tot de steen in een reageerbuisje in het water hangen, of je glas op een plaatje edelsteen zetten.
Een inspirerend boekje met leuke edelsteencombinaties voor bijvoorbeeld het energetisch schoonmaken van een ruimte (door het water als spray te gebruiken), of een heerlijk ontspannend of juist sensueel badwatertje.

Judy Hall, de Kristallengids, deel 1. 400 blz. Veltman Uitgevers. ISBN 978 90 5920 338 9
judy hall, de kristallengids, deel 1
Een boek voor mensen die zich voor de geestelijke en spirituele werking interesseren.

Na een korte inleiding over de vorming, kenmerken en gebruikswijzen van kristallen, volgt een beschrijving van zo'n 250 helende kristallen. Van elk kristal wordt de helende eigenschappen en de werking op het fysieke lichaam en op geestelijk niveau beschreven.
Het boek eindigt met lijsten kristalvarianten; kristallen en de tekens van de dierenriem; kristallen en bijbehorende chakra's; kristallen ter heling of bescherming van de aura; kristallen bij organen en weefsels; voorspellen met kristallen; en nog veel meer.
De beschrijvingen zijn mooi en uitvoerig, de foto's zijn helaas soms onscherp of onduidelijk. Het boek bevat ook beschrijvingen van kwarts dat door een infusie met een edelmetaal een andere kleur en werking heeft gekregen, zoals de aqua aura (bergkristal met goud).
Inmiddels is ook deel 2 verschenen, met 200 nieuwe kristallen.

Werner Kühni en Walter von Holst, De genezende kracht van helende stenen en etherische oliën. 174 blz. Uitgever Deltas. ISBN-10: 90 447 1209 8
cover-kuhni-vonholst
Een praktijkboek voor natuurgenezers, edelsteentherapeuten en mensen die in de helende werking van stenen en aromatherapie geïnteresseerd zijn.

Dit handboek, rijk geïllustreerd, beschrijft hoe de 180 meest voorkomende kwalen en ziekten adequaat behandeld kunnen worden met edelstenen. Door de stenen te combineren met etherische oliën, wordt de werking krachtig gestimuleerd, stellen de schrijvers. Terwijl edelstenen vooral goed werken bij langer gebruik, werken de etherische oliën direct.
Eerst wordt kernachtig beschreven hoe je edelstenen kunt toepassen en verzorgen. Daarna volgt een beknopt overzicht van andere alternatieve geneeswijzen, zoals werken met zout, colloïdaal zilver en goud, kiezelzuurgel en groene mineraalaarde.
Het derde stuk bevat een uitgebreide klachtenlijst, van aambeien tot zwangerschapsklachten, met een uitvoerige beschrijving van de symptomen en de oorzaken. Bij elke klacht staat hoe stenen kunnen helpen. Bij elke klacht staan ook de geschikte etherische olieën.
Het vierde deel behandelt de werking van de aromatherapie, met een lijst van 24 etherische oliën met hun werking en een gebruiksaanwijzing.
Het laatste stuk behandelt de 99 gebruikte geneeskrachtige stenen, met een korte beschrijving hoe de stenen lichamelijk en emotioneel/psychisch op ons inwerken.

Mieke Roovers, De magie van edelstenen. 159 blz. Uitgever SGVMedia. ISBN 9789055991945 (ISBN-10: 90 55991945)
omslag magie van edelstenenEen goed leesbaar boek over de relatie tussen edelstenen en diepere wijsheid, gezondheid en schoonheid.

Mieke Roovers is bekend geworden door haar edelstenencosmetica Maria Magdalena, waarin gemalen edelstenen zijn verwerkt. In dit boekje introduceert zij de wonderbaarlijke wereld van edelstenen. Ze vertelt hoe zij in aanraking kwam met edelstenen die niet direct bedoeld waren om jezelf mooier te maken, maar gebruikt werden als gezondheidssteen en meditatiesteen. Zij herintroduceert de magie in onze wereld, waarbij het on(der)bewuste een grote rol speelt.
Mieke Roovers gaat in op verschillende manieren van kijken, die ofwel door de ratio, ofwel door het gevoel worden gedomineerd. De gevoelskant is in onze huidige maatschappij weggestopt; alles moet wetenschappelijk te verklaren zijn. Maar daar worden mensen niet gelukkiger van. Juist met edelstenen kun je het contact met je gevoel, je intuïtie terugvinden. Een manier om dit te doen is meditatie.
Op lichtvoetige wijze doorspekt Mieke Roovers haar boekje met wetenswaardigheden over edelstenen, het onderhoud van je stenen, en hoe jij jezelf mooier, gezonder en heler kunt maken. Vrij veel informatie komt vanuit de oosterse leer. Met name de traditionele Chinese geneeskunst speelt een belangrijke rol.