Gezonder dankzij helende edelstenen

Waarom ik met edelstenen werk

saskia horjus
door Saskia
Horjus

Ooit geloofde ik niet in de helende werking van edelstenen. Maar dat veranderde toen ik na een aanrijding van achteren met een whiplash thuis zat. Ik wist niet waar ik het zoeken moest van de hoofdpijn.

De normale huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, zoals finimal en ibuprofen, werkten voor geen meter. Het enige wat verlichting gaf, was een ijskraag leggen.

Fysiotherapie, manuele therapie, Reiki - het werkte allemaal niet of maar een beetje. Toen stuitte ik op een boekje van Mellie Uyldert, waarin de amethist werd aangeprezen als DE hoofdpijnsteen. Proberen natuurlijk!

Helaas werkte het totaal niet en werd ik weer teleurgesteld.

Maar kort daarna kwam ik in een winkel waar een schitterende, kobaltblauwe steen mijn aandacht trok. Ik probeerde het te negeren, want ik vond hem eigenlijk te duur. Het lukte niet om die steen te blijven negeren, en uiteindelijk heb ik hem gekocht. Het was een lapis lazuli en ik heb hem nog steeds.

Hoofdpijn helemaal weg!

lapis lazuli hangerSteen meegenomen in bed en in een opwelling op mijn voorhoofd gelegd. Dat voelde fijn. Volgend experiment: de steen onder mijn achterhoofd leggen. En wat schetst mijn verbazing? Ik voelde hoe een band vanaf mijn achterhoofd naar mijn voorhoofd werd gelegd, en hoe een warm gevoel langzaam vanaf mijn kruin naar mijn stuitje begon te lopen. En even later was de hoofdpijn helemaal weg! Uit bed kwam de hoofdpijn even later wel weer terug, maar toch! Ik was even pijnvrij geweest!

Je begrijpt dat ik daarna heel vaak met mijn lapis lazuli onder het hoofd ben gaan slapen. Mijn steen heeft een duidelijke bijdrage geleverd aan mijn herstel. De hoofdpijn bleef steeds langer weg.

Soms even zoeken

Het is nu jaren later, ik ben al lang genezen verklaard van de whiplash. Maar hoofdpijn blijft mijn zwakke punt. In tijden van stress en grote spanning slaat de hoofdpijn weer toe. Kleine hoofdpijn verdwijnt door even met een lapis lazuli te gaan liggen, grotere hoofdpijn verdwijnt met een paar finimallen en een dut met de lapis lazuli. Zonder steen duurt de hoofdpijn de hele dag, met steen een halve dag.

Door deze ervaring ben ik me gaan verdiepen in de helende werking van stenen. Ik weet nu dat je soms even moet zoeken naar de juiste steen, maar dat er altijd wel eentje is die kan helpen bij je genezingsproces.

 

Lees ook wat mijn 5 favoriete edelstenen zijn