Gezonder dankzij helende edelstenen

Speciale combinatie: engelen en edelstenen (2)

saskia horjus
door Saskia
Horjus

Ik schreef het al in mijn vorige blog: het bevalt me heel goed om edelstenen te combineren met de energie van engelen. Het lijkt of de stenen dankzij deze combinatie een beter resultaat geven.

Ik vraag bijvoorbeeld aartsengel Rafael regelmatig om hulp bij behandelingen. Door zijn hulp lijken de stenen dieper te werken. Als ik nieuwe stenen heb waarvan ik het gebruik nog niet weet, vraag ik dit aan Rafael.

Rafael geeft ogenblikkelijk inspiratie. Soms in de vorm van een ingeving hoe ik de informatie op het internet kan vinden, soms in een duidelijk beeld hoe ik de steen in een nieuwe legging kan toepassen.

Ook als klanten aan een bepaald probleem willen werken, vraag ik Rafael om hulp en steun. Dit geeft mooie resultaten in de behandeling. Het grote verschil is dat de edelstenen in combinatie van engelenenergie sneller en dieper werken.

Het aanroepen van een aartsengel

Hoe roep je een aartsengel aan, bijvoorbeeld bij het maken van edelsteenwater?

Tijdens je werkzaamheden om edelsteenwater te maken, verzoek je een engel om jou te helpen dit water te verrijken met de energie van de engelen. Bijvoorbeeld zo:

"Lieve aartsengel .... , ik vraag met diep respect uw hulp en ondersteuning bij het bereiden van dit kristalwater. Ik verzoek u vriendelijk om degenen die dit water zullen drinken, uw invloed en kracht te laten voelen en hen te helpen met wat zij op dit moment nodig hebben."

Welke aartsengelen?

De aartsengelen worden geassocieerd met bepaalde kwaliteiten en kleuren. En die kleuren worden weer geassocieerd met edelstenen en onze chakra's.

Wanneer kun je de verschillende aartsengelen aanroepen om hulp?

rozekwarts engel

Roep aartsengel Michael aan als je met blauwe kristallen werkt
Bij Michael horen helderblauwe kristallen, zoals aquamarijn, saffier, lapis lazuli, lazuliet, hauyn, sodaliet.
Michael is de aartsengel van de eerste en (elektrisch)blauwe straal, verbonden met Bescherming en Kracht. Michaël mobiliseert je Innerlijke Krijger. Vraag Michael om hulp als je last hebt van negatieve energieën, entiteiten, negatieve wezens en angsten. Hij kan je motivatie en doorzettingsvermogen geven.
Voeg de kracht van Michael toe aan je edelsteenwater van bergkristal met helderblauwe aquamarijn of lapis lazuli. Met dit water wordt je assertiever.

Roep aartsengel Jofiël aan als je met goudgele kristallen werkt
Bij Jofiël horen goudgele kristallen, zoals goudtopaas, goudberil, heliodoor, citrien, cacoxeniet, golden labradoriet, goud.
Jofiël is de aartsengel van de tweede en goudgele straal, verbonden met Verlichting en Wijsheid.
Vraag Joviel om hulp als je wijsheid of kennis nodig hebt. Jofiël helpt je je spirituele gaven en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hij geeft begrip, inspiratie en kennis, en helpt je je te verbinden met je hogere zelf. Hij helpt bij het opnemen van kennis en informatie tijdens studie en schooltijd. Hij geeft je motivatie om vrij te zijn of worden van verslavingen.
Voeg de kracht van Jofiël aan je edelsteenwater van bergkristal met een goudgele steen zoals citrien. Je krijgt dan een edelsteenwatertje dat je helpt tijdens leren en studeren, maar dat je ook een vrolijk humeur geeft. Een prima kristalwater voor mensen die zwaar op de hand of te serieus zijn. Ook een prima water voor kinderen die vanuit faalangst de lat heel hoog voor zichzelf leggen.

Roep aartsengel Chamuel aan als je met roze kristallen werkt
Bij Chamuel horen lichtroze, roze, donkerroze kristallen, met name roze toermalijn, rozekwarts, morganiet, rozerode robijn, roze granaat, rhodochrosiet. rhodoniet.
Chamuel is de aartsengel van de derde en roze straal, die de straal van Liefde is.
Vraag Chamuel om troost, liefde, compassie, creativiteit. Chamuel kan je helpen (weer) van je zelf te houden, en hij helpt je als je geen zelfrespect hebt. Hij beschermt tegen alle vormen van kwaad, en helpt bij het aangaan en onderhouden van vriendschappen en relaties.
Voeg de kracht van Chamuel toe aan je edelsteenwater van bergkristal met rozekwarts of rhodochrosiet. Je krijgt dan een edelsteenwater dat gevoelens van minderwaardigheid en kleinheid kan wegspoelen. Dit water is zeer geschikt tijdens behandelingen van mensen die op jeugdige leeftijd misbruikt of verwaarloosd zijn. Het is ook heel prettig om een half litertje van dit water aan je badwater toe te voegen.

amethist-engel
Roep aartsengel Gabriël aan als je met witblauwe kristallen werkt
Bij Gabriël horen witblauwe kristallen, zoals diamant, danburiet, gosheniet, topaas, beril, bergkristal, zeer lichte aquamarijn, witte saffier.
Gabriël is de aartsengel van de vierde en witte straal, verbonden met Harmonie en Zuiverheid.
Vraag Gabriël om begeleiding bij het bekend maken van je levenspad en je levensdoel. Hij helpt je onverstoord door te gaan, zonder je laten ontmoedigen en zonder je te laten provoceren. Hij helpt je structuur in je leven te brengen.
Voeg de kracht van Gabriël toe aan je edelsteenwater van bergkristal met gosheniet of bleekgele citrien. Je krijgt dan een kristalwater dat zeer geschikt is voor gebruik tijdens meditaties. Als je met een vraag de meditatie ingaat, krijg je sneller en duidelijker antwoord.

Roep aartsengel Rafaël aan als je met groene kristallen werkt
Bij Rafael horen groene kristallen, met name smaragd, aventurijn, jade, fuchsiet, actinoliet, olivijn, unakiet.
Rafaël is de aartsengel van de vijfde en smaragdgroene straal, de straal van Healing en Genezing. Rafaël houdt zich bezig met alle soorten lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen.
Je kunt hem vragen jou te helpen de oorzaken hiervan te achterhalen, en met zijn hulp die oorzaken te verwijderen. Bij ernstige klachten waarvoor je specialisten hebt ingeschakeld, kun je hem vragen die te ondersteunen.
Voeg de kracht van Rafael toe aan je edelsteenwater van bergkristal met jade of olivijn. Je krijgt dan een kristalwater dat zeer geschikt is om een onrustige huid te kalmeren en te helen. Dit water is ook bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens en vlak na ziekte, om het zelfhelend vermogen van je lichaam te versterken.

Roep aartsengel Uriël aan als je met purperen of robijnrode kristallen werkt
Bij Uriël horen purperen en robijnrode kristallen, zoals robijn, dieprode granaat, bixbiet.
Uriël is de aartsengel van de zesde en purperen straal, verbonden met Vrede.
Vraag Uriël om rust en vrede; vrede in je hart, in je huis, op je werk, of op wereldniveau. Hij is de engel van dienstbaarheid, geestelijke bijstand, broederschap.
Voeg de kracht van Uriël toe aan je edelsteenwater van bergkristal met granaat. Je krijgt dan een kristalwater dat helpt om onrustige gedachten en muizenissen uit je hoofd te verwijderen. Het helpt je je energie te kanaliseren en te focussen.

Roep aartsengel Zadkiël aan als je met paarse of violette kristallen werkt
Bij Zadkiël horen paarse en violette kristallen, zoals amethist, kunziet, sugiliet, ametrien, charoiet.
Zadkiël is de aartsengel van de zevende en violette straal, verbonden met Vrijheid.
Je kunt Zadkiël vragen om hulp bij jouw spirituele gaven, hij ondersteunt door je te helpen vergeven, te accepteren van wat is en niet veranderd kan worden. Hij geeft tact en diplomatie, tolerantie en genade.
Voeg de kracht van Zadkiël toe aan je edelsteenwater van bergkristal met amethist. Je krijgt dan een kristalwater dat erg geschikt is voor mensen met veel boosheid in zich. Dit water helpt je de problemen te relativeren en te accepteren, waarna vergeving mogelijk wordt.

 

Lees ook het eerste deel: Speciale combinatie: engelen en edelstenen (1)