Gezonder dankzij helende edelstenen

NIEUWS: WEBWINKEL VERHUISD
Vele jaren was de webwinkel van Prana-Bodhi te gast bij Semoea. Sinds 17 mei 2024 staat de stenenverkoop weer waar het ooit begon: www.prana-bodhi.nl. De winkel blijft bereikbaar via een knop op semoea.nl

Ook dieren houden van helende stenen

ina en saskia

Niet alleen mensen ervaren de helende werking van stenen. Ook dieren reageren zeer positief op edelstenen. In onze praktijken als edelsteentherapeut hebben wij ervaring met dieren waarvan de kwalen duidelijk verminderden dankzij een helende steen in het drinkwater, het slaapmandje of als versiering aan de halsband.


Zo hebben we ervaring met paarden (gezondheidssteentjes in de manen of staart gevlochten, grote trommelsteen in het drinkwater), konijnen (platte trommelsteen of handsteen in slaapmandje), honden (stenen in zakje in de mand, gezondheidssteentjes met cartierslotje aan tuig of halsband) en katten (gezondheidssteentje met cartierslotje aan halsband).

  • Voorbeeld 1. Een straathondje uit Turkije is toen zij anderhalf jaar oud was, door Nederlanders mee naar huis genomen. Het zat haar niet mee. Ze is ondertussen bij haar derde baas in Nederland, en door haar avonturen op jonge leeftijd is ze erg onzeker geworden. Zij heeft in haar mand een zakje met bergkristal, rozekwarts en amethist. De stenen leveren een positieve bijdrage in het terugvinden van haar vertrouwen dat ze niet wéér naar een ander huis hoeft.

  • Voorbeeld 2. Een hond met reumatische klachten draagt een malachietsteen aan een cartierslotje en de baas koopt de malachiet in voorraad. De hond gaat slechter lopen als de steen verzorging nodig heeft, of als de steen is uitgewerkt.

  • Voorbeeld 3. Stresskippen hebben heel goed gereageerd op chrysopraas en bergkristal in het water. Aanvankelijk verloren de kippen hun veren en pikten ze zichzelf kaal. Na een maand zag je weer nieuwe veertjes ontstaan. Na een half jaar zaten ze allemaal weer goed in de veren.

  • Voorbeeld 4. Een paard was heel schrikachtig en nerveus. De wagneriet hanger heeft wonderen gedaan en het paard loopt nu rond alsof de manege van hem is. De wagneriet is in zijn manen gevlochten.

hangertjes cartiersluiting

Belangrijk: de vorm van de steen

De werking van stenen is voor dieren grotendeels hetzelfde als voor mensen. Je moet wel letten op de vorm van de edelsteen die je voor je dier kiest.

Onze ervaring is dat platte stenen zeer gewaardeerd worden in de slaapmanden. De dieren gaan er vaak op of tegenaan liggen. Het dier kan zelf kiezen of en hoe lang het op de steen ligt.

Platte stenen zijn geschikt voor honden, katten, konijnen, hamsters, marmotten.

Grotere dieren zoals paarden of koeien raken hun steen gemakkelijk kwijt in het hooi in hun slaapverblijf. Kies dan voor een gezondheidssteentje dat in staart of manen gevlochten wordt, of voor een grotere trommelsteen in de drinkbak.

Dieren vinden edelsteenwater vaak lekkerder dan kraanwater.


Meer informatie over de werking in het artikel Werken edelstenen ook voor huisdieren?