Gezonder dankzij helende edelstenen

NIEUWS: WEBWINKEL VERHUISD
Vele jaren was de webwinkel van Prana-Bodhi te gast bij Semoea. Vanaf 17 mei 2024 staat de stenenverkoop weer waar het ooit begon: www.prana-bodhi.nl. De winkel blijft bereikbaar via een knop op semoea.nl

Ina's Stenen Top 5

ina korenhof
door Ina
Korenhof


Mijn persoonlijke top 5 van stenen.

Labradoriet
Elke keer als ik de labradoriet zie en in mijn hand vasthoud, word ik blij door het spectrum van kleuren die het in zich heeft. Deze steen beschermt mijn aura tegen energieën die niet bij mij horen. Als bescherming heb ik een ruwe labradoriet onder mijn behandeltafel liggen, om zowel de cliënt en mijzelf te beschermen. Als ik last van mijn rug heb, gebruik ik deze steen samen met een magnetiet, die ik op de pijnlijke plek plak.

labradoriet2labradoriet oranje

Oogamethist
Deze steen geeft me het gevoel erin weg te zakken. De energie van de amethist overspoelt mij en maakt me rustig – op een manier die vergelijkbaar is met het gevoel dat je hebt bij het zonnen. Het verwarmt je en je voelt alle vermoeidheid uit je wegtrekken. Bij een oogamethist is aan de onderkant, bij het moedergesteente, een soort oog te zien. Dat oog is ontstaan doordat het moedergesteente in de steen is gedrukt. Rond de bolling zijn amethistkristallen ontstaan. De kracht van dit bijzondere kristal is fenomenaal. Elke keer als ik de steen vasthoud, voel ik de trilling duidelijk als prikkels op mijn huid. Deze steen heeft mijn hart gestolen.

Celestien
Door de blauwe kleur van deze steen word ik elke keer weer sprakeloos. Deze energie van de celestien is zo helder en zuiver, dat je er stil van wordt. Het fascineert mij hoe mensen aangetrokken worden door de steen, en hoe ze die steen heel goed kunnen gebruiken om in zichzelf op zoek te gaan naar de weg die ze willen bewandelen. Mij heeft deze steen goed geholpen om mijn grenzen te bepalen en een duidelijk beeld te krijgen wat ik wel en niet wil.

Meteoriet
Hoe fantastisch is het om iets vast te houden dat uit de ruimte komt!
Door de energie van de meteoriet word ik me direct bewust dat er méér is tussen hemel en aarde, en dat we een onderdeel zijn van het Al. Dat is ook wat Semoea betekent. Het is dus een steen die heel goed bij onze website past. De meteoriet kan fysieke problemen, die meestal uit een mentale disbalans voortkomen, met elkaar in contact brengen en zo een balans creëren. Dat geeft duidelijkheid over het ontstaan van die problemen, zodat je er wat aan kunt doen.

Serafiniet
Een groene steen die direct je hart in gaat en die warmte afgeeft. Je krijgt het fijne gevoel dat er wat in je opborrelt; er wordt ruimte gecreëerd. Ik merk het aan het diepe zuchten dat ik ga doen als ik de steen draag of vasthoud. Door de witte strepen in de serafiniet krijg ik het idee dat de steen licht geeft. De waaiervormige lichte kleur doet mijn denken aan een basis waaruit alles voortkomt, en die zich uitspreidt over de omgeving van de steen. Eigenlijk raakt de serafiniet door zijn energie iedereen aan.