anja tjassing
door Anja Tjassing

Mijn persoonlijke top 5 van edelstenen

 

Aquamarijn
Aquamarijn brengt voor mij veel verdieping en rust. Zorgt dat ik in balans blijf op alle vlakken. Fijne steen die voor zowel kinderen als volwassenen te gebruiken is. Mag zeker niet ontbreken in elk stenen-apotheekje. De steen trekt altijd aan mij, om hem te pakken en vast te houden. Het is een van mijn eerste en belangrijkste stenen geworden.

aquamarijn geslepenaquamarijn trommelsteenAquamarijn hanger en trommelsteen

Labradoriet
Labradoriet geeft mij altijd een blij gevoel. Van de steen en zijn schitterende kleuren word je heel blij. Ik vind labradoriet net een mens: van buiten niet zo mooi, maar van binnen schitterend. Ook deze steen is altijd in mijn omgeving en blijft een grote aantrekkingskracht op mij uitoefenen. Heerlijke steen om bij te mediteren.

Blauwe maansteen
Blauwe maansteen geeft mij het gevoel van vrouwelijkheid die tot in de diepte indringt. Het 'heelal' van de stenen. Heeft een diepe werking op gevoel. Deze steen gebruik ik het meest als ik een 'verloren' gevoel heb. Brengt het gevoel van de moederschoot weer terug.

Regenboogfluoriet
Ik hou van kleuren, deze steen trekt mij ook heel erg door zijn verschillende kleuren en het gevoel van stromen. Regenboogfluoriet laat alles weer stromen. Desondanks geeft hij ook veel rust. Ik gebruik deze steen vaak om in te slapen. Het is genieten met deze steen.

Amethist
Amethist in je huis geeft reiniging en rust. Maakt je huis schoon van energieën die er niet horen. Geeft schoonheid van binnen, omdat deze steen zoveel in zich heeft. Met zo veel facetten is deze steen mij zeer dierbaar.


Lees ook: Mijn edelstenenpad