Gezonder dankzij helende edelstenen

Aarden...

anita flikweert
door Anita
Flikweert

Zeer regelmatig hoor je ons de uitdrukking gebruiken dat 'iemand niet goed geaard is'. Ook bij de beschrijving van diverse edelstenen gebruiken we de term 'helpt om goed te aarden'. Wat bedoelen we hier nu precies mee?

Om ons heen bevindt zich een energieveld, het aura genoemd. Het aura bestaat uit diverse lagen (waar ik nu even niet op in zal gaan), die weer verbonden zijn met de chakra's. De chakra's zijn weer verbonden met o.a.  het fysieke lichaam.

Het auraveld is eivormig. Idealiter zit het mooi om het lichaam, aan alle zijden, ook boven het lichaam (de kruin) en onder de voeten. Het auraveld straalt naar alle kanten uit, zo staat het boven de kruin in verbinding met de kosmos, en onder de voeten met de Aarde.

Wat wij waarnemen als iemand 'niet goed geaard' is, is dat het auraveld niet helemaal mooi rond het lichaam zit. Het zit veel te hoog. De meeste energie van het aura bevindt zich rond het bovenlichaam, vanaf het middenrif naar boven, en soms zelfs nog hoger. De persoon is dan zeer slecht in verbinding met de Aarde-energie. Symptomen kunnen zijn verwardheid, vergeetachtig, 'als een kip zonder kop rondlopen', constant in het denken zitten, paniek ervaren, zelfs depressieve klachten, niet kunnen ontspannen, hoge ademhaling, slechte doorbloeding, koude voeten, klachten aan de onderrug en ga zo maar door.

sneeuwvlokobsidiaanIn mijn persoonlijke ervaring is sneeuwvlokobsidiaan de beste steen om te aarden. Wanneer ik deze neerleg bij de voeten, zie ik vrijwel direct het energieveld naar beneden trekken en men voelt dit zelf ook.

Een sneeuwvlokobsidiaan mag eigenlijk niet ontbreken in je verzameling edelstenen. We zijn allemaal wel eens minder goed geaard, door drukte of situaties waar we mee geconfronteerd worden. Het helpt om dan een sneeuwvlokobsidiaan te gebruiken, in je broekzak te dragen, of aan een hanger (dames in de bh), en soms adviseer ik zelfs om een platte sneeuwvlokobsidiaan in de schoenen te dragen.

Hij maakt je rustiger, waardoor je beter met situaties om kunt gaan en niet in paniek of zorgen blijft hangen...

Wanneer ik mij in grote groepen mensen ga begeven, draag ik altijd één of meerdere sneeuwvlokobsidianen, ik blijf hierdoor stevig geaard en hij helpt mij beschermd te blijven bij alle indrukken van anderen.


(P.S. Dit is op persoonlijke titel geschreven, mijn eigen ervaring.)

groet, Anita

 

Lees ook: 10 jaar praktijk Ayni van Anita Flikweert