Wij zijn Semoea

Semoea-leden
Staand v.l.n.r.: Anita Flikweert, Marie-Ann Mathot, Andreo Lamandassa, Anja Tjassing
Zittend v.l.n.r.: Saskia Horjus, Ina Korenhof

Al sinds de eeuwwisseling in 2000 werken edelsteentherapeuten samen in Semoea. We wisselen regelmatig ervaring en informatie uit, en we volgen cursussen over energetische edelsteentherapie. Daardoor groeit onze kennis over helende edelstenen voortdurend, en kunnen we onze behandelingen en onze cursussen steeds meer diepgang geven.
Via deze website delen wij graag onze kennis over edelsteentherapie, over hoe edelstenen je leven positief kunnen beïnloeden. En we bieden je de mogelijkheid om helende stenen van goede kwaliteit te kopen tegen een billijke prijs.


We zijn doorgaans met z'n zevenen, maar momenteel tijdelijk met zes. We combineren energetische edelsteentherapie soms met Reiki en White Time Crystal Healing. Momenteel telt Semoea 5 Reiki Masters en 3 Crystal Masters. We hebben een medische basisvorming.

Je kunt ons benaderen voor cursussen en workshops over de helende werking van edelstenen, edelsteenleggingen, edelsteenconsulten, chakracode-consulten en andere energetische behandelingen. Ieder heeft zijn eigen specialisatie. Meer hierover bij Behandeling.

Algemene informatie over onze werkwijze staat in de Semoea-brochure.

Onze therapeuten werken in Amsterdam, Nieuwerkerk, Den Haag, Groningen en Zierikzee.

Waarom heet ons samenwerkingsverband Semoea?

Semoea is een Indisch woord dat 'alles' betekent. Voor ons verwijst dit naar de kosmische verbondenheid van alles met alles. Alles is energie. De naam Semoea is bovendien de afkorting van:
Stichting Energetisch werken Met Overal aanwezige Edelstenen en Aandacht.


De edelsteentherapeuten van Semoea


Andreo Lamandassa, Groningen
Andreo Lamandassa "Behalve magnetiseur ben ik ook edelsteentherapeut geworden. Ik kwam erachter dat edelstenen een geweldige hulp zijn op weg naar heelheid en spirituele groei, net zoals magnetiseren dat is. Toen ik me hierin ging verdiepen, ontdekte ik dat men al ver voor de jaartelling edelstenen gebruikte om mensen te helpen voor allerlei kwaaltjes. In de loop van vele jaren heb ik een schat aan informatie verkregen door met kristallen te werken en te mediteren. In 1999 kwam ik in contact met de mensen die nu Semoea vormen. Naast edelsteentherapie gebruiken wij graag de chakra-code. Hiermee kunnen wij laten zien wat je sterke en zwakke punten zijn op je aardse levenspad. Tevens zitten hierin je heelkleur en heelsteen verborgen en nog veel meer."
Stuur Andreo een bericht

 

Anita Flikweert, Zierikzee
Anita Flikweert "Enige jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met de wondere wereld van edelstenen. Inmiddels ben ik alweer enige jaren lid van de prachtige Semoea-familie. Ik ben gediplomeerd voetreflextherapeut en gecertificeerd masseuse, en heb diverse sjamanistische trainingen gevolgd. De voetreflexbehandelingen, die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren, combineer ik graag met edelsteenlegging. Daardoor wordt het genezend vermogen van lichaam en ziel nog meer aangesproken. Het blijkt een optelsom van 1+1=3.
Ook lichaamsmassage kan worden aangevuld met edelsteenmassage of leggen van edelstenen op het lichaam. Eigenlijk kan ik mij de behandelingen zonder edelstenen bijna niet meer voorstellen. Mijn motto: 'Er is meer mogelijk dan wij wel eens denken'. Ik ben ervan overtuigd dat alles uiteindelijk een vorm van energie is. Zelfs ons fysieke lichaam is energie. En energie is beïnvloedbaar, zowel in het negatieve als in het positieve. Meer info op mijn website www.praktijk-ayni.nl"
Lees ook: Tien jaar praktijk Ayni
Stuur Anita een bericht

 

Anja Tjassing, 's-Gravendeel
Anja Tjassing "In 1996 ben ik voor het eerst in contact gekomen met edelstenen. Dit was zo fascinerend, dat ik in 1998 met stenen ben gaan werken. In mijn bedrijf Crystal Connection te 's-Gravendeel heb ik een praktijk voor energetische edelsteentherapie. Daar geef ik edelsteenadviezen, edelsteenconsulten, edelsteenleggingen en gesprekstherapieën, en verkoop ik edelstenen en aanverwante artikelen. Ook cursussen/workshops in edelstenen, chakra-code en Chi Balancers worden door mij verzorgd.
Ik heb de volgende cursussen en opleidingen gevolgd: Psychologie voor de vrouw, Therapeutic Touch, Sjamanisme, Energetische edelsteentherapie, Chakra-code, Vortex, Laserkwarts en Medische Basiscursus. Door deze opleidingen en mijn ervaringen te koppelen, heb ik een eigen manier van werken met edelstenen ontwikkeld; er wordt op holistische wijze gewerkt. Heb je vragen of kan ik je verder helpen, neem dan even contact op. Meer informatie via website crystalconnection.nl."
Lees ook: Mijn edelstenenpad
Stuur Anja een bericht

 

Ina Korenhof, Nieuwerkerk (Zeeland)
Ina Korenhof "Ik heb het voorrecht om samen met mijn dochter Berbel Hoogerheide-Korenhof met edelstenen en mineralen te werken onder de naam Prana Bodhi. Prana Bodhi verzorgt de webwinkel op de Semoea-site. Ik heb mijn eigen praktijk, en woon en werk in Nieuwerkerk.
Mijn opleiding in de verpleging is het begin van de zoektocht naar het functioneren van het lichaam. Invloeden van zowel binnen als buiten onszelf, kunnen ons uit balans brengen. Mensen hebben het vermogen tot zelfgenezing. Door te werken met de trilling, vorm en kleur van edelstenen en mineralen, en door bewustwordingsgesprekken over de oorzaak, is het mogelijk om het zelfgenezend vermogen te activeren.
Mijn eigen kijk op de dingen in mijzelf en om mij heen is door het Sjamanisme enorm veranderd. Dat heeft mij veel gebracht. Het werken met edelstenen en mineralen en het zien van de resultaten bij zowel mens als dier, wil ik graag doorvertellen aan wie het maar horen wil. Het geven van cursussen en workshops geeft mij de gelegenheid om dit te doen. Meer info op www.prana-bodhi.nl (sinds begin november 2021 onder constructie)."
Stuur Ina een bericht

 

Marie-Ann Mathot, Den Haag
Marie-Ann Mathot "Geboren in Singapore is mijn liefde voor de prachtige edelstenen al vroeg begonnen. Mijn vader was diamantair en op elke hoek van de straat stond een juwelierswinkel. Mijn spirituele ontwikkeling begon in 1995. Sinds 2000 ben ik Crystal Healing Therapeut en sinds 2002 Crystal Light Master. Het Reiki Meesterschap heb ik eerst in 2000 gedaan volgens het Usui Shiki Ryoho-systeem, en in 2008 volgens het Usui Reiki Ryoho-systeem. Mijn eigen praktijk Crystal Nymph is in 2001 opgericht. In 2013 heb ik samen met Marjolein Hitz DragonFae opgericht voor cursussen en workhops over kristallen schedels.
Ik vind het heerlijk en een grote eer om mensen te mogen begeleiden op hun pad via een van mijn cursussen, behandelingen of de maandelijkse kristallen schedelmeditaties. De combinatie van Reiki en kristallen heeft mijn hart en ik werk heel intuïtief. Daarbij zijn het Crystal Light-pad en de kristallen schedels mijn zielenwerk.  Ik leer veel van mijn klanten en cursisten, het is een prachtig wisselwerking. "
Stuur Marie-Ann een bericht

 

Saskia Horjus, Amsterdam
Saskia Horjus "Sinds 1997 werk ik met Reiki, wat ik al snel met edelstenen ben gaan combineren. Ik houd me graag bezig met energetische edelsteentherapie in verschillende vormen, zoals edelsteenleggingen, al dan niet in combinatie met Reiki, laserkwartstherapie (een variant op de acupressuur, maar dan met een kristal in plaats van de vingers), vortex (spiraal van bergkristal), persoonlijke edelsteenconsulten en -adviezen. Ik ben zowel Reiki Master als Crystal Master."

Stuur Saskia een bericht