Gezonder dankzij helende edelstenen

ATTENTIE: DE WEBWINKEL IS VERHUISD NAAR
www.prana-bodhi.nl

Semoea-logo achter mariaglasaventurijn hartje

Leren over helende edelstenen, ook in 2024

Wij delen graag onze kennis en ons enthousiasme over edelstenen. Neem een duik in de wereld van helende edelstenen. Er zijn weer nieuwe cursussen en workshops voor 2024 gepland. Volop gelegenheid om te ervaren wat helende stenen voor je kunnen betekenen.

Astrofylliet: kenmerken en werking

astrofyllietAstrofylliet trommelsteenAstrofylliet is een tamelijk zeldzaam mineraal. Het is mica-achtig, glimmend en schilferig.

Astrofylliet groeit in opvallende goudgele tot bronskleurige, roodbruine of bruine waaiers of sterren, meestal op een lichte ondergrond van veldspaten.

Het mineraal groeit meestal samen met donkergroene tot zwarte mineralen, zoals actinoliet, aegirien en arvedsoniet. Het kan insluitsels van zilverkleurige hematiet en roodbruine zirkoon bevatten.

Ruwe astrofylliet kristallen zijn goed te onderscheiden van hun moedergesteente (matrix) en begeleidende mineralen.

Astrofylliet trommelstenen zijn vaak geel, goud, goudbruin, oranjebruin, zilver, blauw en groen op een donkere achtergrond. Deze stenen zijn iriserend: afhankelijk van de lichtinval zie je een iets andere kleur (schiller-effect).

Het mineraal wordt slechts op een paar plekken ter wereld gevonden. De belangrijkste vindplaatsen zijn in Noorwegen, Groenland, Rusland en de VS.

Ruwe astrofylliet uit het Khibiny Massief bij Moermansk, Rusland, vertoont fraaie gouden sterren. Andere locaties laten meer glasachtige kristallen zien.

astrofylliet hangertjeAstrofylliet hangertjeSommige mineralen doen sterk aan astrofylliet denken, maar zijn het niet. Dat geldt bijvoorbeeld voor galaxyiet en nuummiet. Ook deze mineralen zijn donker en iriserend. Ze vertonen echter geen waaiertjes of sterren.

Een andere naam voor astrofylliet is starstone.

Astrofylliet wordt graag door edelsteentherapeuten gebruikt om in de juiste geesteshouding vóór een behandeling te komen. De steen wordt ook gebruikt bij spijsverteringsproblemen en bij mensen die graag willen afvallen.


Herkomst van de naam

De naam astrofylliet is afgeleid van de Griekse woorden astro ('ster') en phyllein ('bladderen, schilferen').

De Engelse naam starstone betekent letterlijk 'sterrensteen'.


Astrofylliet door de eeuwen heen

ruwe astrofylliet op veldspaatRuwe astrofylliet op veldspaat uit het Khibiny Massief, Rusland, 7x6x2 cm (foto Rob Lavinsky, iRocks.com) Astrofylliet werd voor het eerst in 1844 in Noorwegen gevonden op het eiland Låven in de Langesundfjord. De ontdekker was de Noorse mineraloog Paul Christian Weibye (1819-1865). In 1849 beschreef Weibye het mineraal als bruin en mica-achtig, en noemde het 'brauner Glimmer'.

De Duitse geoloog en mineraloog Theodor Scheerer (1813-1875) onderzocht het nieuwe mineraal in 1854 wetenschappelijk. Hij zag als eerste de bijzondere silicaat-structuur.

Scheerer gaf het wegens de opvallende stervorm en zijn schilferigheid de naam astrofylliet, en zo heet het nog steeds.

In 1956 werd een bijna identiek mineraal gevonden, kupletskiet. Het verschilt uiterlijk niet, maar heeft een iets andere chemische formule.

Astrofylliet is vooral interessant als verzamelobject en voor onderzoekers. Het wordt nog niet zo lang in de edelsteentherapie gebruikt.


Astrofylliet en gezondheid

Spiritueel

* Astrofylliet kan op alle chakra's, maar vooral op heiligbeen en zonnevlecht. Je voelt 'm het best op de zonnevlecht.
De drie 'hogere' chakra's (keel, voorhoofd, kruin) worden vanuit het hart met de drie 'lagere' chakra's (zonnevlecht, heiligbeen, basis) op één lijn gebracht en geharmoniseerd. Deze steen laat Kosmisch Licht doorschijnen.
* Tegenwoordig voelen veel mensen zich niet (meer) thuis in de huidige maatschappij. Met de astrofylliet kunnen deze mensen zich beter handhaven, en kunnen ze de huidige omstandigheden beter accepteren.
* In droom of meditatie kan astrofylliet je terugbrengen naar tijden voor je conceptie en geboorte. Het is zelfs mogelijk om je tijdens je droom of meditatie te verplaatsen naar andere eeuwen of andere plaatsen.
* Astrofylliet geeft inspiratie.

ruwe astrofylliet uit RuslandRuwe astrofylliet op veldspaat uit Rusland (foto Wikicommons)

Mentaal

* Astrofylliet maakt waarheidslievend en helpt de waarheid beter boven tafel te krijgen. Een goede steen voor speurneuzen en rechercheurs.
* De steen helpt je inzien dat er altijd meer mogelijkheden zijn dan je denkt. Astrofylliet maakt creatief en inventief, helpt je zaken op een andere manier te bekijken. Dit maakt astrofylliet een goede ondersteuning voor puzzelaars die een moeilijker niveau willen kiezen.
* Astrofylliet geeft zelfvertrouwen en betere communicatieve vaardigheden.
* Ideeën omzetten in daden is gemakkelijker met een astrofylliet in je zak. Ook doelen stellen en bereiken is gemakkelijker met een astrofylliet.
* Wees erop bedacht dat als je jouw focus en discipline wilt versterken, het dragen van een astrofylliet dit kán bemoeilijken.

Emotioneel

* Astrofylliet helpt losser en spontaner te reageren.
* Heb je slechte gewoontes waar je graag vanaf wilt (bijvoorbeeld roken of snoepen)? De astrofylliet helpt je je doel realistisch te benaderen, en in haalbare stappen te bereiken. Gebruik dan een astrofylliet hanger of elixer.
Astrofylliet helpt je je beter in je vel te voelen.
* Heb je het gevoel dat je te weinig aandacht van je omgeving krijgt? Dat ze jouw behoeftes niet zien of willen zien? Astrofylliet helpt je dit te relativeren. Hij geeft je meer zelfvertrouwen en helpt je eigen keuzes te maken.
* Het dragen van een sieraad met astrofylliet kan bij sommige mensen tot dagdromen en nachtelijk dromen leiden. Het zijn wel mooie dromen.


Fysiek

* Astrofylliet werkt in op de hersenen en het zenuwstelsel. De zenuwprikkeloverdracht wordt verbeterd. Hierdoor kan de steen goede diensten bewijzen bij black-outs en epilepsie.
* Astrofylliet verbetert de tastzin.
astrofylliet trommelsteenAstrofylliet trommelsteen * Deze steen werkt positief in op alle organen die bij het zonnevlechtchakra horen: lever, maag, twaalfvingerige darm, alvleesklier en milt, en ook de bovenste helft van de dunne darm.
* Astrofylliet werkt zeer sterk in op lever en alvleesklier. Hierdoor schommelt het bloedsuikergehalte minder, waardoor trek in zoet en snacks veel minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt. De astrofylliet is dan ook een fijne ondersteunende steen als je wilt afvallen. Astrofylliet werkt positief in op je gewicht, én op je wil om gewicht te verliezen.
* Astrofylliet stimuleert de (fysieke én geestelijke) spijsvertering. Hij ondersteunt de stofwisseling en de waterresorptie (wateropname) van de dikke darm. Hierdoor wordt de urineproductie groter. De astrofylliet kan ook dorstig maken.
* Een fijne anti-stress steen. Astrofylliet lost verkramping en spanning in nek en schouders op.
* De astrofylliet is ontgiftend en helpt om een ontslakkingskuur vol te houden.
* Astrofylliet harmoniseert de hormoonhuishouding, helpt bij premenstrueel syndroom (PMS), menstruatieklachten en overgangsklachten.


Runen

De runen die bij astrofylliet horen, zijn de rune Ár Ár en de rune Thurs Thurs.
De A (Ár = Jaar; cyclus, oogst, vruchtbaarheid) staat voor succes door geduldig werken. De donkere winter wordt altijd gevolgd door de lichte zomer.
De Th (Thurs = reus) ziet eruit als een doorn. Net zoals doornen de roos beschermen, biedt deze rune bescherming en verzorging.

Sterrenbeelden

Astrofylliet hoort bij de sterrenbeelden Schorpioen, Vissen en Kreeft.


Fysische eigenschappen astrofylliet

ruwe astrofylliet uit CanadaGlasachtig astrofylliet kristal op veldspaat uit Canada, formaat 2,2x2,8 mm (foto Modris Baun)Astrofylliet is een bijzonder soort silicaat: een inosilicaat. Het voorvoegsel ino is ontleend aan het Grieks en betekent 'vezel'.

Silicaten bestaan uit moleculen silicium (Si) en zuurstof (O). In inosilicaten vormen deze moleculen 'piramidetjes' die in ketens aan elkaar gekoppeld zijn. Deze inosilicaten zijn herkenbaar aan hun chemische formule: ze bevatten SinO3n. Zoals bijvoorbeeld Si8O24 in de formule van de astrofylliet.

Samenstelling: (K,Na)3(Fe2+,Mn)7Ti2Si8O24(O,OH)7
Hardheid: 3 - 3,5
Glans: glasachtig, mat
Transparantie: doorzichtig tot ondoorzichtig
Breuk: oneffen tot schelpvormig
Splijtbaarheid: goed
Dichtheid: 3,2 - 3,4
Kristalstelsel: triklien


Weblinks

 

 

astrofylliet trommelsteen      astrofylliet trommelsteen

Links een astrofylliet trommelsteen met het blote oog in daglicht;
rechts dezelfde steen met flits. Door flits en donkere ondergrond kun je de goudkleurige waaiertjes en de bronsoranje glasachtige kristalletjes goed zien.


Wist je dat...

  • ... kupletskiet heel lang voor astrofylliet werd aangezien? Pas in 1956 ontdekte men dat het een heel ander mineraal is. De energetische werking is gelukkig zeer vergelijkbaar.
  • ... astrofylliet kan leiden tot vermindering van je focus en concentratie? De steen maakt juist los en luchtig, speels en oorspronkelijk.
  • ... astrofylliet de werking van Bachbloesem-remedie Sweet Chestnut versterkt? Deze remedie werkt vooral bij een gevoel van totale uitputting en eenzaamheid.
  • ... astrofylliet, op je voorhoofd gelegd, je inzicht geeft in je diepste wanhoop? De steen toont dat wanneer de nacht op zijn donkerst is, de sterren er zijn om je te leiden. Het licht zal spoedig wederkeren en je zit nooit zonder licht, geen enkel ogenblik.
  • ... astrofylliet wel de steen van Verlichting wordt genoemd? Hij opent behalve de zeven belangrijkste chakra's ook de Zielester, het chakra zo'n 30 cm boven de kruin, en het aardechakra, het chakra tussen je voeten en 10 cm onder je. Dit laat inspiratie en ideeën beter stromen.

We hebben 877 bezoekers online