Gezonder dankzij helende edelstenen

ATTENTIE: DE WEBWINKEL IS VERHUISD NAAR
www.prana-bodhi.nl

Semoea-logo achter mariaglasaventurijn hartje

Leren over helende edelstenen, ook in 2024

Wij delen graag onze kennis en ons enthousiasme over edelstenen. Neem een duik in de wereld van helende edelstenen. Er zijn weer nieuwe cursussen en workshops voor 2024 gepland. Volop gelegenheid om te ervaren wat helende stenen voor je kunnen betekenen.

Aegirien: kenmerken en werking

aegirien kristallenAegirien kristallen; de punt is afgebroken Aegirien is meestal zeer donkergroen, maar kan ook lichter groen zijn. De kleur kan doen denken aan de golven van de Noordzee. Soms vertoont het mineraal ook bruine tinten.

Opvallend zijn de prachtige langgerekte kristallen, die groeien in clusters. De toppen eindigen in een duidelijke punt.
De kristal is erg bros, waardoor de punt vaak is afgebroken.

Een andere naam voor aegirien is akmiet.

Aegirien wordt wel de Steen van de Integriteit genoemd. De steen helpt je bij jezelf te blijven en trouw te blijven aan je eigen normen en waarden, zonder daarbij te overdrijven. Het is ook de Steen van de Relativering.

Edelsteentherapeuten gebruiken de langgerekte groene kristallen voor het reinigen en repareren van de aura. Het is ook een fijne beschermsteen voor therapeuten tijdens hun werk.


Herkomst van de naam

De naam aegirien verwijst naar Aegir, God van de zee in de Oud-Scandinavische en Germaanse mythologie. Deze naam is gegeven na een vondst van het mineraal aan de zeekust.

De god Aegir is vergelijkbaar met Neptunus, en beheerst de zeewind en de golven. Zijn naam wordt gebruikt als aanduiding van de zee of de oceaan.

De oudere naam akmiet is ontleend aan het Griekse woord akmè ('spits, spits toelopend uiteinde'). Het verwijst naar de kenmerkende spitse punt van de kristallen.


Aegirien door de eeuwen heen

aegirien op veldspaatAegirien op veldspaat (Foto: Rob Lavinsky, iRocks.com)De Noorse mineraloog Hans Strøm (1726-1797) ontdekte het mineraal al in 1784 in Noorwegen. Hij beschreef het als 'crystalliseret hornsteen eller brun kantet og riflet Schoel i quarz' ('gekristalliseerde hoornsteen of bruinige langgerekte en gegroefde schörl in kwarts').

De Zweedse mineraloog P. H. Ström herkende het echter als een nieuw mineraal. Hij beschreef het als eerste in 1821 en suggereerde als naam wernerin, ter ere van de Pruisische geoloog Abraham Gottlob Werner (1749-1817).

De Zweedse mineraloog Jöns Jacob Berzelius (1779-1848) analyseerde dit nieuwe mineraal ook in 1821, en noemde het achmit (akmiet).

Later, in 1834, vond de Noorse geestelijke en mineraloog Hans Morten Thrane Esmark (1801-1882) een nieuw mineraal bij Låven in de Langesundsfjord in Noorwegen. Hij schreef hierover een artikel en stelde de naam aegirine voor.

Men hield akmiet en aegirien aanvankelijk voor twee verschillende mineralen. Tot in 1871 uit onderzoek van de Oostenrijkse mineraloog Gustav Tschermak (1836-1927) bleek dat akmiet en aegirien een en hetzelfde mineraal zijn. De naam aegirien kreeg daarna de overhand.

Aegirien is nog niet lang in gebruik in de edelsteentherapie.


Aegirien voor je gezondheid

Spiritueel

* Als groene steen hoort de aegirien vooral bij het hartchakra. Aegirien op het hart gedragen helpt je vanuit je hart te leven en te reageren.
Aegirien kan ook heel goed op de andere chakra's gelegd worden, om ze te ontdoen van zaken die daar niet bij horen.
Met name aegirien op het basischakra en de chakra's van de voeten, helpt je goed aarden en bij jezelf te blijven. Aegirien op de thymus stimuleert het immuunsysteem.
* Aegirien beschermt tegen zwarte magie en entiteiten. Het zuivert de aura en laat alles wat niet bij jou hoort, afvloeien naar moeder aarde. Aegirien repareert ook zwakke plekken in je aura.
* Aegirien helpt je je levensdoel te vinden en daarnaar te leven.

Mentaal

aegirien clusterAegirien cluster op kwarts (Foto: Rob Lavinsky, iRocks.com)* Aegirien maakt zelfverzekerder en helpt je steviger in je schoenen te staan. Het geeft inzicht in vastgeroeste patronen en helpt geestelijke en fysieke blokkades te slechten..
* Een fijne steen om bij je te dragen. Aegirien beschermt tegen jaloezie en afgunst, en leert je luisteren naar jezelf, te ontdekken wat jij echt belangrijk vindt. Het helpt je je niet te richten op wat anderen van je vinden en van je verwachten.
* Aegirien maakt eerlijk en oprecht, laat je handelen vanuit het hart.
* Aegirien versterkt geheugen en zenuwstelsel.
* Aegirien versterkt ook het cellulair geheugen. Herinneringen en trauma's uit vorige levens, opgeroepen door bepaalde situaties, kunnen naar boven komen en verwerkt. Ook positieve zaken als talenten en vaardigheden uit vorige levens kunnen bovenkomen en nuttig gebruikt.

Emotioneel

* Aegirien helpt een gebroken hart te helen, ondersteunt bij relatieproblemen en vermindert verdriet door verlies, overlijden of scheiding.
* Aegirien relativeert negatieve gevoelens als schuld en schaamte. Het helpt om dergelijke emoties in hun juiste context te zien en zodoende de angel eruit te halen.
* Aegirien is een uitstekende steen voor mensen met een laag zelfbeeld. Aegirien helpt dit te relativeren, helpt inzien dat wij allemaal mensen zijn met onze goede en minder goede kanten.
* Aegirien helpt normen en waarden te ontdekken die ooit goed voor jou werkten, maar die nu eigenlijk niet meer van toepassing zijn. Hierdoor kun je ze afsluiten en een nieuw pad inslaan.

Fysiek

aegirien hanger* Aegirien werkt als groene steen vooral op het hart, de bloedsomloop en de bloedsamenstelling.
* Als ijzerhoudend mineraal verbetert aegirien de aanmaak van rode en witte bloedcellen; als silicaat ondersteunt het de botstructuur.
* Bij stressgerelateerde klachten zoals vastzittende hoofdpijn, stijve nek en schouders, hartkloppingen en hyperventilatie, kan aegirien verlichting brengen.
* Aegirien verbetert de doorbloeding van organen rond de zonnevlecht (maag, lever, galblaas en milt). Daardoor wordt de spijsvertering verbeterd. De darmen werken beter, net als de waterhuishouding. Voedingstoffen worden beter opgenomen.
* Aegirien is een heel prettige steen voor vrouwen. Jonge meisjes met menstruatieklachten hebben baat bij het opleggen van aegirien op de onderbuik. Na de bevalling herstellen moeders geestelijk en lichamelijk sneller met aegirien. Het mineraal werkt positief op overgangsklachten; stemmingswisselingen en opvliegers worden afgezwakt.
* De doorbloeding van de geslachtsorganen wordt verbeterd, wat versterkend werkt.
* Dankzij een krachtiger bloedsomloop werkt het immuunsysteem ook beter.
* De langgerekte kristallen van aegirien helpen de energetische doorstroming door het lichaam, en bevorderen zo het functioneren ervan. Aegirien versterkt de werking van andere kristallen op fysiek gebied.


Runen bij aegirien

De runen die bij de aegirien horen, zijn de runeU Úrr, de runeR Reið en de runeW Wonne.
De U (Úrr = Oeros) staat voor ongetemde kracht, laten zien wat je waard bent. De aegirien helpt je nieuwe krachten in jezelf aan te boren en je omgeving te verbazen.
De R (Reið = Wiel, wagen; vervoermiddel, reizen, leren) staat voor het leven dat steeds verder gaat. De aegirien laat je zien dat er altijd meer te leren en (over jezelf) te ontdekken valt.
De W (Wonne = Geluk, vreugde, vervulde wensen) is symbool van levensvreugde, leven vanuit je krachten en talenten. De aegirien is ook een steen van levensvreugde, leven zonder negatieve emoties.

De runen tonen je, net als de aegirien, dat je in elke situatie keuzes hebt. Je hebt voldoende energie en mogelijkheden om jezelf steeds te vernieuwen, steeds andere paden te kiezen, telkens vanuit je eigen kracht en eigen mogelijkheden.

Sterrenbeeld

De aegirien hoort bij alle sterrenbeelden.

aegirien detailAegirien, micro-opname (Foto: Strekeisen/Wikimedia)


Fysische eigenschappen aegirien

Aegirien is een ijzerhoudend silicaat. Het lijkt sprekend op het mineraal augiet. Het belangrijk onderscheid is de scherp gepunte kristaltop van de aegirien.

Samenstelling: NaFe3+Si2O6
Hardheid: 6
Glans: glasglans
Transparantie: doorzichtig tot ondoorzichtig
Breuk: onregelmatig
Splijtbaarheid: goed
Dichtheid: 3,5 - 3,6
Kristalstelsel: monoklien


Weblinks

 

Wist je dat...

  • ... de kristallen van aegirien soms zo dun zijn als een draadje, en soms zo dik als je arm?
  • ... aegirien kristallen over de lengte striae kunnen hebben? Door die strepen kunnen ze op toermalijn lijken, zeker als de kristalpunt is afgebroken.
  • ... aegirien hoort bij de anti-griepstenen, net als blauwe chalcedoon, jade en moldaviet?
  • ... aegirien heel vaak in rotsen en gesteentes voorkomt? Aegirien hoort bij de pyroxenen, een grote groep silicaten in stollingsgesteente en metamorfe gesteente, vaak donker gekleurd. Meer uitleg in ons artikel Waarom zijn er zoveel steensoorten?
  • ... aegirien en het verwante mineraal augiet vaak in elkaar overgaan? Zo vaak dat aegirien-augiet als een apart gesteente wordt beschouwd.
  • ... aegirien vergroeid met diopsiet en jadeiet chloromelaniet wordt genoemd? Dit mooi groene gesteente wordt verkocht als jade.
  • ... aegirien vaak samen met neptuniet gevonden wordt? Dat mineraal is, net als aegirien, genoemd naar de god van de zee; in dit geval de Romeinse god van de zee.
  • ... aegirien een fijne steen is om te dragen als je een nekhernia hebt?
  • ... de aegirien, net als andere groene kristallen, bij aartsengel Rafaël hoort? Rafaël is de engel van de geneeskunde.

We hebben 892 bezoekers online