Gezonder dankzij helende edelstenen

NIEUWS: WEBWINKEL VERHUISD
Vele jaren was de webwinkel van Prana-Bodhi te gast bij Semoea. Vanaf 17 mei 2024 staat de stenenverkoop weer waar het ooit begon: www.prana-bodhi.nl. De winkel blijft bereikbaar via een knop op semoea.nl

Semoea-logo achter mariaglasaventurijn hartje

Leren over helende edelstenen, ook in 2024

Wij delen graag onze kennis en ons enthousiasme over edelstenen. Neem een duik in de wereld van helende edelstenen. Er zijn weer nieuwe cursussen en workshops voor 2024 gepland. Volop gelegenheid om te ervaren wat helende stenen voor je kunnen betekenen.

Himalayazout is een bijzonder soort haliet. Dit steenzout wordt gevonden in het Himalayagebergte. Na winning wordt het gewassen in water waarin steenzout is opgelost. Daardoor blijven alle mineralen en sporenelementen behouden. Van alle soorten steenzout en zeezout bevelen wij Himalayazout aan, omdat dit het minst verontreinigd is en de meeste mineralen bevat.

Hoe kun je maximaal profiteren van de helende effecten van Himalayazout?

 

himalayazoutHimalayazout, grof en fijn

Maak een zoutoplossing (sol)

Maak voor in- en uitwendig gebruik een zoutoplossing van zoutbrokken in een glas of kan kraanwater. Doe er een deksel op tegen stof en insecten. Het zout zal oplossen in het water.
Water kan tot 26 procent zout bevatten. Het is vooral belangrijk dat er wat kristalzout onopgelost blijft, zodat je zeker weet dat de zoutoplossing verzadigd is. Deze zoutoplossing wordt sol genoemd. Het is onbeperkt houdbaar.

 

Manieren om de sol te gebruiken

  • Inwendig gebruik
   • Drinken Dagelijks theelepeltje op groot glas water tegen tal van klachten zoals aderverkalking, allergieën, artritis en artrose, blaasontsteking, nier, gal en blaasstenen, concentratiemoeilijkheden, depressie, gewrichtspijn, griep, hart- en vaatklachten, hooikoorts, hoofdpijn, huidaandoeningen (acné, eczeem, cellulitis, huidirritaties, psoriasis, schubbenvlecht, onzuivere huid, wratten), jicht, keelklachten, lever, maag, darmaandoeningen, spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, overgangsklachten, spierpijn, reuma, slaapstoornissen, problemen met stoelgang, en stofwisseling. Drink hiernaast minstens twee liter water.
   • Gorgelen Gorgel dagelijks een theelepeltje zoutoplossing op een groot glas water tegen een slechte adem, bloedend tandvlees, beslagen tong, cariës, tandsteen.
   • Stomen Stomen helpt bij astma, bronchitis, heesheid, hoesten, keelpijn, keelontsteking. Ga met je gezicht boven een kom heet water met daarin een halve liter zoutoplossing zitten en inhaleer de dampen. Handdoek over het hoofd om de hete dampen zo goed mogelijk te benutten.
   • Tanden poetsen Gebruik hiervoor onverdunde sol. Neem een mondvol sol en poets. De tanden worden zichtbaar witter, al na een paar weken. Tandplak en tandsteen verdwijnen.

  • Uitwendig gebruik
   • Zout oplossen in of zoutoplossing toevoegen aan badwater (0,5 - 1 liter zoutoplossing voor ontspanning, ontgifting, ontslakken) of voetenbad (250 ml zoutoplossing tegen overmatige transpiratie van de voeten, voetschimmel).
   • Betten met een zoutwateroplossing tegen insectenbeten, jeuk, kleine wondjes, voetschimmel.
   • himalayazout zakjeZakje HimalayazoutScrub of peeling. Maak een scrub of peeling door vermenging van zuivere koudgeperste olie, bijvoorbeeld amandelolie, met fijn zeezout of steenzout (3-4 eetlepels van het niet opgeloste zout uit je sol). Voeg eventueel enkele druppels etherische olie toe, voor een prettig luchtje. Goed doorroeren. Mengsel op de natte huid aanbrengen met ronddraaiende bewegingen. Afspoelen. Het resultaat is een heerlijk zachte huid die niet meer ingesmeerd hoeft te worden met bodylotion. Scrub en peeling zijn geschikt voor het gezicht of voor het hele lichaam.
   • Maak een gezichtsmasker door vermenging een 100 - 200 ml zoutoplossing met fijne groene klei tot een smeuïg papje. Breng het mengsel niet te dik aan op het gezicht. Laat ogen, lippen en neusgaten vrij. Laat dit 15-20 minuten intrekken. Spoel het dan af met ruim water en dep de huid zachtjes droog. Zeer prettig bij een droge of schilferige huid. Huidirritaties, acné, eczeem, andere huidaandoeningen en rimpelvorming verminderen. Geschikt voor mensen met zeep- of parfumallergieën.
   • Maak een shampoo door vermenging een 100 - 200 ml zoutoplossing met fijne groene klei tot een smeuïg papje. Geschikt voor alle typen haar. Het haar wordt voller, dikker, klit minder en heeft minder roos.


Meer informatie over haliet

Himalayazout kopen in de webwinkel

We hebben 389 gasten en geen klanten online