Gezonder dankzij helende edelstenen

ATTENTIE: DE WEBWINKEL IS VERHUISD NAAR
www.prana-bodhi.nl

Wagneriet: kenmerken en werking

wagneriet hangerWagneriet hanger Wagneriet is een vrij onbekend mineraal. Het komt voor in verschillende tinten geel, bruin, roze, oranje of groen, met her en der glanzende metalige vlakken.
Wagneriet is verwant aan apatiet; door verwering verandert wagneriet langzaam in dat mineraal.

Wagneriet wordt gevonden in verschillende landen, onder meer Verenigde Staten, Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Portugal en Rusland.

Het is een fluorfosfaat, waardoor het een belangrijke rol speelt in de edelsteentherapie. Het gaat daarbij vooral om de rozerode variant. We schrijven wagneriet graag voor bij stress en burn-out, omdat deze steen je terugbrengt bij jezelf.


Herkomst van de naam

Wagneriet is vernoemd naar de Duitse mijndirecteur F.M. von Wagner (1768-1851). De steen was al eerder bekend, maar werd pas erkend als zelfstandig mineraal toen het in 1821 in Duitsland en Oostenrijk werd gevonden.

In Noorwegen staat het mineraal bekend als kjerulfin, een vernoeming naar de Noorse geoloog Theodoor Kjerulf (1825-1888).

Wagneriet door de eeuwen heen

Als fosfaat werd en wordt wagneriet in Scandinavië gebruikt als kunstmest. In de Noorse provincie Telemark ligt de Kjerulfin-mijn, waar vanaf ca 1850 wagneriet (of kjerulfin, zoals de Noren zeggen) wordt gewonnen voor gebruik in de landbouw.

Als heelsteen is de wagneriet pas een tiental jaren bekend.


Wagneriet en gezondheid

ruwe wagnerietRuwe wagnerietDeze effecten op de gezondheid gelden voor de rozerode wagneriet.

Spiritueel

* Wagneriet hoort bij alle chakra's, maar vooral bij de zonnevlecht. Daardoor heeft het miniraal een helend, kalmerend effect op de zenuwen. Exemplaren met veel sideriet horen bij het basischakra. Deze stenen zetten je met beide benen op de grond.
* Wagneriet geeft een ontspannen, blij gevoel, alsof je vrij hebt.
* Wagneriet geeft je moed en toont mogelijkheden om benauwende patronen te doorbreken.
* Wagneriet helpt je jezelf op de eerste plaats te zetten, om jezelf niet weg te cijferen.

Mentaal

* Wagneriet helpt je efficiënt en pragmatisch te denken en te handelen. Het mineraal helpt je zeer gericht bezig te zijn en minder tijd te verdoen.
* Bij grote werkdruk geeft wagneriet de ruimte om een stap achteruit te zetten en het grote geheel te overzien. Zo merk je wat de eerste prioriteit verdient, en begin je niet als een kip zonder kop te werken. Het laat je ook je eigen grenzen zien.

Emotioneel

* Wagneriet harmoniseert heftige emoties.
* Het dragen van wagneriet reinigt de aura, met name de fysieke en emotionele laag.
* Als hangertje op hart of ter hoogte van thymus gedragen, beschermt wagneriet tegen stress en drukte.

Fysiek

wagneriet trommelsteenWagneriet trommelsteen* Wagneriet is een steen die je terugwerpt op jezelf; het trekt een soort scherm op tussen jou en de buitenwereld. Voor mensen met last van stress, burn-out of uitputting helpt dit om hoofdzaken en bijzaken te onderscheiden, en vervolgens geen onnodige tijd te besteden aan de bijzaken.
* Wagneriet ontspant de spieren, van vooral nek en schouders. Het verlicht hoofdpijn door stress en maakt het hoofd rustig.
* Wagneriet heeft een helende werking op gezwollen, ontstoken en wijkend tandvlees.
* Het dragen van wagneriet leidt tot een duidelijke vermindering van gespannen zenuwen, nervositeit en fysieke klachten door nervositeit, zoals buikpijn, hoofdpijn, vage rugklachten.


Symbolen

De wagneriet hoort bij de sterrenbeelden Ram en Schorpioen.

De rune die bij de wagneriet hoort, is de joker, het lege staafje.
De wagneriet is een steen die overal past, net als de joker. Omdat bijna niemand voor 100% goed in zijn vel zit, kan wagneriet door iedereen gedragen worden. Extreme negatieve emoties (wanhoop, depressie) worden afgevlakt. Deze rune maakt je realistisch, helpt je je grenzen te zien en voorkomt overmoedigheid.


Fysische eigenschappen wagneriet

wagnerietWagneriet trommelstenen. Sommige met veel zwarte, metalige siderietvlakjesWagneriet is een fluorhoudend magnesiumfosfaat. De precieze samenstelling varieert per vindplaats. Wagneriet uit de Verenigde Staten bevat mangaan en is daardoor rozerood. Wagneriet uit Noorwegen echter bevat geen mangaan en is daardoor geel-bruin.

Samenstelling: (Mg, Fe2+)2(PO4)F + (OH, Fe, Mn)
Hardheid: 5 - 5,5
Glans: glasachtig tot vettig
Transparantie: doorzichtig, doorschijnend tot halfdoorschijnend (opaque)
Breuk: schelpvorming, oneffen
Splijtbaarheid: onvolkomen
Dichtheid: 3,07 - 3,14
Kristalstelsel: monoklien


Webtips

Wist je dat...

  • ... wagneriet het bloed verwarmt? Wagneriet maakt levendig en actief, en stimuleert de doorbloeding.
  • ... wagneriet je beter laat luisteren naar wat anderen zeggen? De steen helpt je ook er helder en direct op te reageren.
  • ... wagneriet geconcentreerd en efficiënt maakt? De steen helpt je hoofdzaken te scheiden van bijzaken.
  • ... wagneriet een beschermende laag tussen jou en de buitenwereld legt? Het effect is dat je je volkomen vrij voelt. Zelfs als je aan het werk bent!
  • ... wagneriet bevordert dat de dagdingen (huishouden, werk, enz) je alleen overdag bezighouden, en de nachtdingen (ontspannen, slapen) 's nachts gebeuren.