Gezonder dankzij helende edelstenen

NIEUWS: WEBWINKEL VERHUISD
Vele jaren was de webwinkel van Prana-Bodhi te gast bij Semoea. Vanaf 17 mei 2024 staat de stenenverkoop weer waar het ooit begon: www.prana-bodhi.nl. De winkel blijft bereikbaar via een knop op semoea.nl

Howliet: kenmerken en werking

ruwe-howlietRuwe howlietHowliet is een ondoorzichtige witte of crèmekleurige steen, meestal met grijze of bruine adertjes. Howliet is tamelijk zeldzaam en wordt vooral gevonden in Canada en Californië.

Howliet lijkt op een meer voorkomend mineraal, magnesiet. De twee mineralen worden daarom vaak door elkaar gehaald. In de edelsteentherapie hebben deze mineralen echter een zeer verschillende werking. Howliet heelt huidwondjes en versterkt botten en tanden; magnesiet echter werkt in op de spijsvertering.

Howliet is gemakkelijk te verven; sommige handelaren maken misbruik van deze eigenschap. Geverfde howliet wordt soms aangeboden als het veel duurdere turkoois, en wordt dan misleidend turqueniet of turquereniet genoemd.

Howliet is een zeer aardende steen. Howliet maakt je ervan bewust dat je altijd controle hebt over wat je doet of laat. Howliet is bovendien een zeer ontspannende steen en daarom goed tegen stress.

In de edelsteentherapie wordt howliet vooral gebruikt bij evenwichtsstoornissen en huidklachten. Vooral bij huidklachten door contactvergiftiging, door bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen, verf, klimop of wolfsklauw.


Herkomst van de naam

Het mineraal howliet is vernoemd naar de Canadese mineraloog Henry How.


Howliet door de eeuwen heen

howliet-trommelsteenDe Canadese mineraloog Henry How (1828 – 1879) ontdekte howliet in 1868 in Nova Scotia, zuidoost-Canada. Het bleek een compleet nieuw mineraal te zijn, en How noemde het na een grondige analyse silico-boro-calciet.

De Amerikaanse geoloog James Dwight Dana (1813-1895), bekend door zijn boeken System of Mineralogy (1837) en Manual of Geology (1862), noemde het mineraal in 1868 naar zijn ontdekker, howliet en zo heet dit mineraal nu nog.

De steen werd een populair onderdeel van sieraden.

In de edelsteentherapie is howliet nog maar kort in gebruik.


Howliet en gezondheid

Spiritueel

* Howliet kan op alle chakra’s, maar hoort vooral bij het voorhoofdchakra. Een howliet op het voorhoofd tijdens meditatie kan inzicht in vorige levens geven.
* Howliet heeft een zeer aardend effect. Daarnaast opent hij het derde oog en vergroot hij de spiritualiteit en de intuïtie.

Mentaal

howliet-hanger* Howliet maakt vindingrijk en creatief en geeft inspiratie.
* Met howliet heb je meer respect voor anderen, je laat de ander in zijn waarde.
* Howliet maakt je bewust van je handelingen en de gevolgen van die handelingen. Het mineraal helpt om doelen te formuleren en geeft de energie om ze ook te bereiken. Het helpt je de controle over je leven te hervinden en te behouden.
* De howliet versterkt je geheugen en je focus. Ben je op zoek naar kennis, stimuleert howliet een verlangen naar nog meer verdieping. Dit maakt van howliet een steun bij het leren en studeren.

Emotioneel

* Howliet is een zeer ontspannende steen en daardoor goed tegen stress. Het maakt geduldig en verdraagzaam.
* Bij slapeloosheid door malende gedachten, helpt howliet om tot rust te komen.
* Howliet tempert stotteren door woede of een andere heftige emotie.

Fysiek

howliet-hangertje* Het dragen van howliet (bij voorkeur als oorbellen) verlicht spanningshoofdpijn.
* Howliet helpt hersenhelften harmoniseren. Dit bevordert creativiteit en communicatieve vaardigheden.
* Howliet is een silicaat en versterkt botten, gewrichten, nagels en gebit. Kalknagels, broze nagels en nagelbedontstekingen zijn typisch klachten die door howliet geheeld worden.
* Het dragen of opleggen van howliet heelt huidwondjes en verlicht huidirritaties door contactvergiftiging (wolfsklauw, schoonmaakmiddelen) en insectenbeten (behalve wespensteken).
* Howliet beschermt tegen nachtmerries en stimuleert een rustige, diepe slaap. Howliet geeft een ontspannen gezicht, waardoor je jonger lijkt.
* Howliet verbetert het evenwichtsgevoel. Het is daarom een heel goede steen voor mensen met een slecht evenwichtsgevoel (vaak vallen of dingen laten vallen).


Symbolen

De howliet hoort bij de sterrenbeelden Tweelingen en Weegschaal.
De runen die bij de howliet horen, zijn de runeMMaðr en de runeMÝr.
De M (Maðr = mens, man, intellect, geestkracht, verbeelding, het hogere ik) staat voor de drie hogere chakra’s: keel, voorhoofd en kruin.
De Ý (Ýr = taxusboom, transformatie, dood) is de rune van de nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, het afsluiten van een tijdperk.

Samen laten deze runen zien dat het altijd mogelijk is om te veranderen. Zelfs vastgeroeste patronen kun je doorbreken als je dat wilt.


Fysische eigenschappen howliet

Howliet is een calcium-boorsilicaat. Een beetje ijzeroxide veroorzaakt de bruine aders. Mangaanoxide veroorzaakt de grijze aders.

howliet-piramidePiramide gemaakt van howlietSamenstelling: Ca2B5SiO9(OH)5 + FeOOH, Mn2O3
Hardheid: 2,5 - 3,5
Glans: glasglans
Transparantie: doorschijnend tot ondoorzichtig
Breuk: onregelmatig
Splijtbaarheid: geen
Dichtheid: 2,58
Kristalstelsel: monoklien


Webtips

Wist je dat howliet...

  • ... de werking van andere stenen in een sieraad of tijdens een behandeling versterkt?
  • ... ook wel silicoborocalciet (naar zijn chemische samenstelling) of khauliet wordt genoemd?
  • ... zeer goed werkt bij overspannenheid en stress? Howliet helpt je kritisch naar jezelf te kijken en stappen te ondernemen om te veranderen.
  • ... zeer aardend is en tegelijkertijd je spiritualiteit doet groeien?
  • ... een goede beschermsteen is tegen negatieve invloeden?
  • ... sommige handelaren magnesiet als howliet verkopen? De stenen zien er hetzelfde uit, maar hebben een volkomen verschillende werking! Magnesiet is een magnesiumcarbonaat en werkt op klachten aan het beenderstelsel en aandoeningen van de spijsvertering.

howliet-kettingKetting van howliet