Gezonder dankzij helende edelstenen

ATTENTIE: DE WEBWINKEL IS VERHUISD NAAR
www.prana-bodhi.nl

Azeztuliet: kenmerken en werking

Ruwe azeztulietBrok ruwe azeztuliet Azeztuliet is een vrij zeldzaam soort bergkristal, een variëteit van kwarts.

Kenmerkend is ook dat azeztuliet piepkleine ingesloten lucht- of waterbelletjes kan bevatten. Hierdoor is de steen meestal melkachtig wit, hoewel er ook glasheldere azeztuliet bestaat.

Azeztuliet werd voor het eerst gevonden in de Smoky Mountains in de Amerikaanse staat North Carolina. Later volgden nieuws vondsten in de noordelijker gelegen staat Vermont, in Australië en elders.

Azeztuliet is een handelsnaam, zelfs een officieel handelsmerk. Handelaren vragen er vaak beduidend hogere prijzen voor dan voor bergkristal.
Let op: niet alle aangeboden 'azeztuliet' is daadwerkelijk afkomstig van een van de officiële vindplaatsen.

Sommige mensen beschouwen azeztuliet als een kristal met een totaal andere uitstraling en gevoel dan andere bergkristal. Er wordt ook gezegd dat deze steen een andere trilling heeft.
De ervaring van de Semoea-edelsteentherapeuten is dat azeztuliet zachter, lieflijker en vrouwelijker aanvoelt dan bergkristal, en een diepe(re) werking heeft. Dit is te danken aan de minieme hoeveelheid ingesloten water.

Azeztuliet wordt in de edelsteentherapie graag gebruikt om oude (ongewenste) gedragspatronen te doorzien en te doorbreken. Dat helpt om nieuwe stappen te zetten in je geestelijke groei. Het is een fijne steen om mee te mediteren.

Net als bergkristal reinigt, zuivert en versterkt azeztuliet zijn omgeving.

Meer over de werking van bergkristal en azeztuliet

 

Herkomst van de naam

De naam azeztuliet is gegeven door de Amerikaanse crystal healer Naisha Ahsian.
Het woord Azez verwijst naar 'Naamloos Licht', een aanduiding voor de 'Grote Centrale Zon', een spirituele bron van alle energie.

 

Azeztuliet door de eeuwen heen

azeztuliet goudHangertje van azeztuliet goudAzeztuliet is nog maar kort bekend. Het mineraal is rond 1970 ontdekt in North Carolina, melden Robbert Simons en Naisha Ahsian in hun boek 'De wijsheid van stenen' (origineel: 'The Book of Stones'). Dit handboek biedt een uitgebreid overzicht van de metafysische werking van edelstenen, kristallen en mineralen.

Ruim 30 jaar later werd azeztuliet ook gevonden in Vermont. Op andere plekken vond men gekleurde variëteiten. De kleuren ontstaan door ingesloten sporen van andere elementen, zoals koolstof, of van andere mineralen, zoals calciet, mica, granaat, rhodochrosiet.

Zo is azeztuliet met ingesloten ijzer en rutiel geelbruin. Deze steen wordt azeztuliet goud (of gouden azeztuliet) genoemd.

Azeztuliet werd in korte tijd erg populair onder edelsteentherapeuten en crystal masters. Er worden steeds meer mineralen aangewezen als drager van de zogenoemde azeztuliet-energie: zacht, diffuus, vrouwelijk.

 

Azeztuliet en gezondheid

De werking van azeztuliet is grotendeels gelijk aan die van bergkristal. Wel liggen bij azeztuliet de accenten soms anders.

Azeztuliet werkt op het spirituele en mentale vlak sterker dan bergkristal.

Spiritueel

Getrommelde azeztuliet* Azeztuliet resoneert met alle chakra's, vooral basischakra, hartchakra, voorhoofdchakra en kruinchakra. Het reinigt en versterkt het fysieke lichaam en alle fijnstoffelijke lichamen, oftewel de aura. Azeztuliet helpt de Kundalini energie (spirituele kracht) vrij te laten.
* Regelmatig mediteren met azeztuliet helpt je je intuïtie en je innerlijk oog te ontwikkelen. Het kan ook helpen contact te maken met andere dimensies.
* Azeztuliet reinigt en versterkt de aura. Daarnaast helpt het je jezelf te ontwikkelen in overeenstemming met het goddelijk plan.

Mentaal

* Azeztuliet kan diepe geestelijke wonden helpen helen. De steen geeft inzicht in eigen motieven en drijfveren, en doet je beseffen dat acties altijd consequenties hebben.
* Azeztuliet kan helpen de bron van angsten en fobieën te ontdekken, waardoor het mogelijk wordt deze op te lossen.
* Azeztuliet is kalmerend en troostend. Het geeft ruimte in hoofd en denken.

Emotioneel

* Azeztuliet maakt tevreden en blij.
* Destructieve neigingen en zwartgalligheid verminderen als je azeztuliet draagt.

Fysiek

* Azeztuliet ondersteunt het zelfhelend vermogen van ons lichaam, vooral in combinatie met het drinken van azeztulietwater.
azeztuliet hanger* Azeztuliet heelt alle klachten die met huid, haar, botten, tanden en nagels te maken hebben, zoals botbreuken, huidkwalen, puistjes, acné, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, brokkelige nagels, bros haar, dof haar, haaruitval, overdadige transpiratie, lijflucht en zweetvoeten.
* Azeztuliet regenereert op DNA-niveau.
* Azeztuliet kan goede diensten bewijzen bij evenwichtsstoornissen en duizeligheid. Draag oorbellen van azeztuliet of draag een hangertje op het keelchakra. Het is ook een heel prettige steen bij reisziekte, wagenziekte en zeeziekte.
* Heb je last van maag- en darmklachten door haastig eten? De azeztuliet laat je inzien dat je voedsel met aandacht dient te eten. Zo helpt azeztuliet klachten als winderigheid te verlichten. Draag de steen op harthoogte.
* Bij bepaalde soorten hoofdpijn kan het dragen van (een sieraad van) azeztuliet helpen. Dit werkt bijvoorbeeld bij hoofdpijn vanwege vermoeide ogen of een teveel aan indrukken.

 

Symbolen

De azeztuliet hoort bij het sterrenbeeld Leeuw.
De runen die bij de azeztuliet horen, zijn de runeTh Thurs en de runeI Íss.
De th (Thurs = reus) ziet eruit als een doorn. Net zoals doornen de roos beschermen, biedt deze rune bescherming en verzorging. Hij geeft 'reuzenkracht'.
De I (Íss = ijs; vertraging, verstarring, rust, wijsheid, consolidatie, inzicht) helpt om vanuit rust inzicht te krijgen in jezelf.

Azeztuliet ondersteunt en versterkt alle runen. Het opent en versterkt ook alle chakra's, vooral de chakra's vanaf het hart en naar boven.

 

Fysische eigenschappen azeztuliet

azeztuliet trommelstenenAzeztuliet trommelstenenAzeztuliet is een kwarts. Het is een silicaat en bestaat uit zuivere siliciumdioxide.

Uiterlijk lijkt de azeztuliet meer op girasol dan op heldere bergkristal. Girasol is een witte soort opaal.

Samenstelling: SiO2
Hardheid: 7
Glans: glasglans
Transparantie: transparant
Breuk: schelpvormig, splinterig
Splijtbaarheid: onduidelijk
Dichtheid: 2,65
Kristalstelsel: trigonaal, hexagonaal

 

Weblinks

 

Wist je dat...

  • ... witte azeztuliet de Sushumna (lichtbuis, ruggengraat) vult met wit licht, en je aura vergroot? Het stimuleert de energetische doorstroming, en is verbonden met alle chakra's.
  • ... alle azeztuliet heerlijk ontspannend is?
  • ... alle azeztuliet helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid, helderwetendheid en helderproevendheid vergroot?
  • ... azeztuliet een beetje een hype dreigt te worden? Omdat het als handelsmerk vastgelegd is, kunnen handelaren er meer geld voor vragen. En dat doen ze dan ook!
  • ... er naast de witte azeztuliet allerlei gekleurde variëteiten gevonden zijn? De kleuren goudgeel, roze, grijs en zwart ontstaan door verschillende insluitsels. Ze worden respectievelijk golden of gouden azeztuliet, roze azeztuliet en zwarte azeztuliet genoemd.
  • ... in een amethist azeztuliet-energie kan zitten? Dat geldt voor de chevron-amethist, die ook wel amazez wordt genoemd. Een amazez helpt je diep te ontspannen; het is een ideale steen voor mensen met slaapklachten.
  • ... cinnazez de naam is voor de mix van cinnaber en azeztuliet? Cinnazez uit Nieuw-Zeeland stimuleert het zenuwstelsel en het brein, helpt connectie te maken met de Akasha-kronieken en met je eigen diepere wijsheid.
  • ... rhodazez, een mix van azeztuliet met roze dolomiet, geestelijke wonden heelt en het Innerlijk Kind troost?
  • ... rosophia (een mix van rossige veldspaat, azeztuliet en zwarte biotiet) troostend en kalmerend voor lichaam en geest is, helpt bij auto-immuunziekten, en een gezonde en helende nachtrust bevordert?
  • ... de witte azeztuliet een van de stenen van aartsengel Gabriël is?