Gezonder dankzij helende edelstenen

ATTENTIE: DE WEBWINKEL IS VERHUISD NAAR
www.prana-bodhi.nl

Workshop Vormen van Bergkristal

Algemeen

Datum: woensdag 16 oktober 2024
Tijd: 13.00-17.00 uur
Locatie: Amsterdam
Leiding: Saskia Horjus
Aanmelding en informatie:   Meld je aan of stel een vraag

 

Beschrijving

foto dubbeleinderDubbeleinder: boven en onder een punt Deze workshop staat in het teken van het uiteenlopende vormen die bergkristal kan hebben.
We kijken naar hoe de kristallen eruit zien, en welke insluitsels er zijn. Deze eigenschappen hebben effect op de energetische werking.

Alle soorten bergkristal kun je gebruiken om je meer energie en focus te geven. Sommige vormen van bergkristal kunnen dit effect nog versterken. Als je met bergkristal werkt, kun je checken of je de meest optimale vorm hebt voor wat je wilt bereiken.

- De ene bergkristal is de andere niet

Bergkristal en bergkristal kunnen heel verschillende dingen zijn. De verschillen ontstaan deels door de plek van herkomst.

foto tweelingkristalTweelingkristal: bovenaan een dubbele punt Ook van grote invloed is de mate van zuiverheid: pure bergkristal bestaat uit 100% kwarts (siliciumdioxide). Vaak echter bevatten de kristallen insluitsels van andere elementen of mineralen.

Bovendien kunnen de groeiomstandigheden het uiterlijk op allerlei manieren beïnvloeden.

- Kristalpunten

Kristallen van bergkristallen hebben altijd zes kanten en een punt. Die punt heeft niet altijd zes kanten. Kristalpunten kunnen vele vormen hebben.

Een bergkristal met een regelmatig gevormde punt heet Generator. Deze vorm is geschikt voor energetisch werk voor jou alleen of met groepen. De Generator wordt vaak gebruikt bij meditaties die de vrede op aarde willen bevorderen.

Een bergkristalpunt met een groot achthoekig vlak heet Aardingskristal. Deze vorm is vooral geschikt voor individueel gebruik. Deze vorm helpt je te aarden en je thuis te voelen in dit lichaam, in deze tijd en op deze wereld.

Meer details over de eigenschappen van kristalpunten van kwarts

- Insluitsels

rutielkwarts trommelsteenRutielkwarts trommelsteenDe belangrijkste soorten bergkristal met ingesloten andere elementen en mineralen zijn: fantoomkwarts, rutielkwarts en toermalijnkwarts.

Een bergkristal met ingesloten oerwater kan je beter helpen om tijdens meditatie contact te maken met de oerbron.

Bergkristal met ingesloten toermalijn naalden kan je helpen om twee uitersten met elkaar te verenigen. Dit is dan ook een fijne steen bij relatieproblemen of conflicten op je werk.

Praktisch

Uiteraard kan deze workshop niet zonder stenen. Er zijn bergkristallen om op te oefenen. Je krijgt verschillende voorbeeldvormen van bergkristal te zien.

Op tafel liggen ook ruwe bergkristalpunten om zelf aan een onderzoek te onderwerpen. Met het blote oog of met een loepje gaan we deze ruwe stenen bekijken.

foto cactuskristalCactuskristal: puntjes aan alle kanten Het is onvoorspelbaar wat we gaan vinden, wat elke workshop uniek maakt.

Je kunt je eigen bergkristal meenemen, als je dat leuk vindt.

Je kunt ook ter plekke bergkristallen aanschaffen.

 

Kosten en aanmelding

Kosten van de workshop: € 75,- inclusief koffie, thee en een versnapering. Plus een print met de theorie.

Let op, de cursusruimte is op een zolderverdieping, bereikbaar via twee trappen.
Ruime parkeergelegenheid

Inlichtingen en aanmelding workshop Vormen van Bergkristal

Dit kan ook per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of via whatsapp 06222324231

 

logoster100

Semoea Cursussen

  • + Ervaren docenten
  • + Kleine groepen
  • + Theorie & Praktijk
  • + Ruimte voor eigen inbreng
  • + Scherp geprijsd