Gezonder dankzij helende edelstenen

NIEUWS: WEBWINKEL VERHUISD
Vele jaren was de webwinkel van Prana-Bodhi te gast bij Semoea. Sinds 17 mei 2024 staat de stenenverkoop weer waar het ooit begon: www.prana-bodhi.nl. De winkel blijft bereikbaar via een knop op semoea.nl

agaatAgaat schijf

De praktijk: behandeling met energetische edelsteen therapie

Behandeling door een ervaren edelsteentherapeut van Semoea kan je leven positief beïnvloeden, vooral in tijden van ziekte, stress en grote veranderingen. Je kunt diepe ontspanning bereiken, of verlichting van klachten over je gezondheid.

Een energetische behandeling duurt vaak een uur tot anderhalf uur, maar kan door de gekozen vorm iets langer of korter duren.

Voor al onze edelsteenbehandelingen geldt dat je geheel gekleed op onze behandeltafel komt te liggen. Het is wel prettig als je gemakkelijk zittende kleding van natuurlijke materialen draagt.

Onze favoriete manier van behandelen is met edelstenen, maar we hebben meer energetische behandelingen te bieden. Hieronder staat een uitgebreid overzicht.

 

Hoe verloopt een behandeling met edelstenen?

Als je voor een edelsteenbehandeling komt, wordt er altijd eerst een gesprekje gehouden over het doel van de behandeling. Bijvoorbeeld: is het een kennismaking met de edelsteentherapie, is het voor diepe ontspanning of voor bestrijding van een klacht?

Voor pijn en klachten plannen we vaak een serie van ten minste vier keer afspraken.

 

behandeling-vortexBehandeling met vortex. Foto: Henny Allis1. Na vaststellen van het doel, worden de stenen uitgekozen, en wordt vastgesteld hoe het gesteld is met de doorstroming in meridianen en chakra’s.

Dit kan op verschillende manieren: via pendel, biotensor, vortex, spiertest, enz. Op de foto rechts is een meting met de vortex te zien.
behandeling-edelstenenEdelsteenbehandeling. Opleggen van uitgekozen edelstenen. Foto: Henny Allis 2. Daarna worden de uitgekozen stenen opgelegd.

Je ligt volledig gekleed op de behandeltafel. Het prettigst is het als je kleding van natuurlijke materialen is, zoals wol, katoen of linnen.

Heb je het koud, dan krijg je een dekentje of dikke handdoek over je heen. De stenen kunnen bovenop de handdoek liggen, of op de kleding onder de handdoek.behandeling-energiebanenBehandeling met edelstenen.Vrijmaken van energiebanen. Foto: Henny Allis3. De stenen blijven 20 tot 45 minuten liggen. Soms worden er stenen bijgelegd of weggehaald. De bedoeling is dat de stenen gedurende die tijd op je kunnen inwerken.

Soms het nodig een handje te helpen om de energiebanen vrij te maken. Dat is te zien op de foto rechts.

 


4. Als de stenen zijn weggehaald, wordt gemeten of de behandeling effect heeft gehad.

Ten slotte krijgt je een glaasje water of kopje thee aangeboden. We bespreken een eventuele vervolgbehandeling.


 

Tijdens onze behandelingen gebruiken we vaak ontspannende muziek en wierook.
Dat is niet nodig voor de werking van de stenen. Het is meer voor onze klanten, voor een betere ontspanning.


Stel je vraag over over energetische behandeling met edelstenen

 

Energetische behandelingen met edelstenen

 1. Ontspanningsbehandeling Voor jezelf of als cadeautje voor een ander. Een standaardbehandeling waarbij vier of meer stenen op een aantal energetische punten worden gelegd. We hebben verschillende types ontspanningsbehandeling, waarbij we uiteraard kijken naar wat er het beste bij je past.
 2. Ontgifting, reiniging en balans Een behandeling die uitstekend past bij een vastenkuur, sapkuur of vermageringsdieet. Er wordt vooral bergkristal gebruikt. Dit mineraal wordt op een aantal chakra's gelegd, waardoor je lichaam gemakkelijker afvalstoffen kan verwerken en laten afvoeren. Deze behandeling wordt aangevuld met het drinken van kristalwater.
 3. Gerichte klachtenbehandeling Specifiek toegespitst op één of meer klachten. Vooraf wordt een uitgebreide anamnese gedaan. Dit type behandeling staat nooit op zichzelf. Meestal zullen we meteen 3 of 4 vervolgafspraken plannen.
 4. Aura healing Deze behandeling richt zich niet op een specifieke klacht, maar op de aura. Ziektes en disbalansen komen via de aura bij ons; sommige mensen kunnen dit waarnemen als gaten, verkleuringen of verdichtingen in de aura. Door het werken met edelstenen kunnen aankomende disbalansen verminderd, of zelfs geheeld en voorkomen worden. Let op! Vraag bij de therapeut van uw keuze na, of dit als behandeling op zich of als onderdeel van een andere behandeling wordt gedaan. Aura Healing is vaak een neveneffect van een behandeling met edelstenen.
 5. Vortex behandeling Met de vortex of chi-balancer (een spiraal met kralen van bergkristal) kunnen klachten tot op DNA-niveau aangepakt worden. Moeilijk helende wonden en beschadigingen (zoals aan kraakbeen en pezen bij meniscusblessures of enkelblessures), zullen door de vortex sneller helen. Een permanente beschadiging echter kan niet geheeld worden.
 6. Laserkwarts behandeling Er zijn twee types: herschikking van de hoeveelheid energie in je aura; en vermindering of zelfs heling van klachten door gerichte gebruikmaking van acupressuurpunten, die met bergkristal behandeld worden. Vaak terugkerende voorhoofdsholte-ontsteking, bijvoorbeeld, is met deze behandeling snel verdwenen. Bij terugkeer van de klacht na deze behandeling, kun je vaak zelf de acupressuurpunten behandelen en genezen.

Soms is een combinatie van behandelmethoden het beste.


steenleggingSteenlegging tijdens behandeling met edelstenen. Foto: Henny Allisbehandeling-edelsteentherapieEdelsteentherapeut aan het werk. Foto: Henny Allis

 

Diverse edelsteenconsulten

 1. Stenenadvies voor jezelf of voor een ander. We bespreken welke steen geschikt is voor een specifieke situatie (examenvrees, plankenkoorts) of klacht (zoals hoofdpijn of kuitkramp).
 2. Advies persoonlijke heelsteen op basis van de geboortedatum (chakracode) van jezelf of iemand anders. Inclusief een kristal.
 3. Advies energetische bescherming bij (computer)straling.
 4. Advies energetische verbetering persoonlijke omgeving.
 5. Stenentest Gratis! Is je steen nog werkzaam? Je moet ervoor naar Amsterdam (Saskia) of Nieuwerkerk (Ina) komen.

Andere energetische behandelingen

 1. Chakracode analyse, op basis van je geboortedatum, bij Ina of Saskia
 2. Sjamanisme bij Anita of Ina
 3. Reiki bij Saskia, o.a. ontspanningsbehandeling; chakra-uitbalancering; ontgifting, reiniging en balans; afstandsbehandeling
 4. Voetreflextherapie, tromhealing, lichaamsmassage bij Anita

 

Stel je vraag over soorten energetische behandeling

 

Afspraakje maken?

Een afspraak maken kan via het webformulier, bij het Semoea-secretariaat of direct bij een van de Semoea-edelsteentherapeuten.

Attentie: onze edelsteentherapeuten hebben elk een eigen aanbod van energetische behandelingen. Ze bieden niet altijd alle genoemde behandelingen. Informeer bij de gekozen therapeut. Zie ook Over ons.

Tarieven energetische behandeling

Neem contact op met de edelsteentherapeut naar keuze. De kosten verschillen per locatie.
De eerste afspraak (intake) kost maximaal € 80,00.
Vervolgafspraken kosten maximaal € 70,00.

Een vervolgafspraak kan een afstandsbehandeling zijn. Dan hoef je niet langs te komen; de edelsteentherapeut behandelt je op afstand.

Tarieven edelsteenconsult

Stenenadvies op consult per mail of telefoon: € 30,00 per uur (of een gedeelte daarvan)

Op afspraak: consult € 70,00 (max. 2 uur); excl. edelsteen/edelsteenolie/edelsteenelixer.
Op basis van je geboortedatum en klachtenpatroon maken we tijdens de intake een behandelplan. Daarna volgen tenminste 3 vervolgconsulten. De vervolgdata worden bij de intake gepland.

Een stenentest is gratis.